NÄDALA PERSOON ⟩ Julia Aug: Meie, venelased, kanname kõik vastutust, et oleme kasvatanud sellise diktaatori nagu Putin (9)

Aimar Altosaar
, ajakirjanik
Copy
Näitleja ja lavastaja Julia Aug tunnistab, et tal on hirm Eestist Venemaale naasta, kuid «18.–19. aprillil peab ta olema Moskvas, sest tal on seal lavastused.»
Näitleja ja lavastaja Julia Aug tunnistab, et tal on hirm Eestist Venemaale naasta, kuid «18.–19. aprillil peab ta olema Moskvas, sest tal on seal lavastused.» Foto: Mihkel Maripuu

Venemaal ja ka Eestis väga tuntud teatri- ja filminäitleja ning lavastaja Julia Aug võib end päritolult pidada nii eestlaseks, juudiks, rootslaseks kui ka poolakaks, kuid olles õppinud ja üles kasvanud venekeelses keskkonnas Narvas ja Peterburis, esindab ta eelkõige vene kultuuri ja venelasi, kes on nüüd Venemaa agressiooni tõttu sattunud põlu alla kogu maailmas.

Kuigi kõik venelased ei vastuta otseselt Vladimir Putini kuritegude eest, mõjub neist suurema osa toetus sõjale Ukrainas teistele rahvustele hirmutavalt. Julia Aug on tundliku sotsiaalse närviga kunstniku ja julge inimesena väljendanud avalikult oma täielikku vastuseisu sõjale Ukrainas ja ka oma värskeimas lavastuses Tallinna Vabal Laval käsitleb ta selle õudusi ja absoluutset sobimatust 21. sajandi maailma.

Kohtume Julia Augiga laupäeval, 9. aprillil, pärast etenduse «Kirjad rindelt» proove Vaba Lava juures.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles