Lutsu huumoripreemia antakse Tõnis Niinemetsale, preemiasumma kokkupanekuks saab veel annetusi teha

Kultuuritoimetus
Copy
Näitleja Tõnis Niinemets.
Näitleja Tõnis Niinemets. Foto: Mihkel Maripuu

Pühapäeval, 24. aprillil antakse Palamusel Tõnis Niinemetsale üle Oskar Lutsu huumoripreemia. Preemiasumma koguneb suurel määral annetustest. Huumorisõbrad, kes ettevõtmisele õla alla soovivad panna, peavad kiirustama: annetusi saab teha veel 21. aprilli südaööni.

Oskar Lutsu huumoripreemiat antakse välja 34. korda. Kandidaate esitati 11 ja žürii valis nende hulgast välja näitleja, saatejuhi ja stsenaristi Tõnis Niinemetsa. Otsus oli seekord üsna üksmeelne, mis tõestab, et tänavune laureaat on Eesti huumorimaastikul praegu silmapaistev tegija.

1987. aastal Rakveres sündinud Tõnis Niinemets lõpetas 2011. aastal Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia etenduskunstide osakonna. Aastatel 2012–2015 töötas ta Von Krahli teatris näitlejana, 2015–2021 oli vabakutseline. Praegu on Tõnis Niinemets Eesti Draamateatri näitleja.

Üksikisikute ja asutuste-ettevõtete annetused Oskar Lutsu huumoripreemia heaks on oodatud Jõgeva vallavalitsuse arveldusarvele nr EE412200001120155067 (Swedbank). Ülekande tegemisel lisada selgitusse märksõna «Huumoripreemia».

Oskar Lutsu huumoripreemiat annab välja Jõgeva valla asutus Palamuse Kultuur koostöös Jõgeva vallavalitsusega. Preemia antakse igal aastal ühele inimesele või loomingulisele kollektiivile, kes eelmise aasta jooksul rahvast enim naerutanud on. Esimese Oskar Lutsu huumoripreemia pälvis 1987. aastal humorist Priit Aimla. Eelmisel aastal tunnustati preemiaga näitleja Helene Vannarit, kes meie hulgast kahjuks hiljuti lahkus.

Huumoripreemia üleandmisele on oodatud kõik huumorisõbrad. Sündmus algab kell 14 Palamuse rahvamajas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles