Arvo Pärdi Keskuses saab kogeda Eesti muusikaajalugu läbi sajandite

Kultuuritoimetus
Copy
Arvo Pärdi keskus asub Laulasmaal keset männimetsa.
Arvo Pärdi keskus asub Laulasmaal keset männimetsa. Foto: Vladislav Musakko/Virumaa Teataja

28. aprillil esietendub Arvo Pärdi Keskuses EMTA lavakunstikooli 30. lennu viimane ühislavastus «500 aastat lauluga. Madrigalist stepini», mis toob vaatajateni Eesti kireva muusikaajaloo läbi viie sajandi. Lavastaja ja muusikajuht on Riina Roose.

30. lennu lavastus saab teoks EMTA lavakunstikooli ja Arvo Pärdi Keskuse koostöös ning toimub aprilli lõpus ja mai alguses vaid kuuel korral.

«Mida siinmail on lauldud, kelle pilli järgi tantsitud? Mis on täiesti meie oma, mis võõras, mis üleilmne? Mida on siia toodud, mida laia maailma viidud?» kirjeldab Riina Roose lavastuse ees seisvaid küsimusi. Kavas on nii a cappella laulmist kui ka pillilugusid, tantsu ja tralli, ütlemisi ja jutlemisi. «Need on killud kirevast muusikaajaloo mosaiigist, üks pilguheit.»

«Arvo Pärdi Keskusesse kutsus eelkõige kammerlik, hea akustika ja loomuliku kõlaga saal. Kindlasti on Pärdi Keskus oma eripärase asukoha ja õhustikuga seni teatrimajades lavastusi teinud tudengitele inspireeriv mängupaik,» jätkab Roose.

Lavastaja ja muusikajuht on Riina Roose, kunstnik Anu Konze. Liikumise on seadnud Eve Mutso-Oja, Kädi Metsoja, Allar Valge ja Indrek Sammul. Valguskujundaja on Priidu Adlas.

Osalevad EMTA lavakunstikooli 30. lennu üliõpilased: Hardo Adamson, Maria Ehrenberg, Marta Aliide Jakovski, Elo Tuule Järv, Maria Teresa Kalmet, Alden Kirss, Merlin Kivi, Karel Käos, Maria Liive, Maarja Mõts, Jass Kalev Mäe, Hardi Möller, Roos Lisette Parmas, Tuuli Maarja Põldma, Erik Richard Salumäe, Margaret Sarv ja Mark Erik Savi.

Lavastused toimuvad 28. ja 30. aprillil ning 1., 5., 6., ja 7. mail Arvo Pärdi Keskuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles