Kurjam esitleb volbriööl KuKu klubis uut plaati

Kultuuritoimetus
Copy
Kurjam
Kurjam Foto: Marko Mumm

Laupäeval, 30.aprilil esitleb ansambel Kurjam Tallinnas KuKu klubis äsja ilmunud EP-plaati «Elektrišokk». Kurjami esimene EP-formaadis lühialbum sisaldab endas kaheksa uut lugu, mis on kõik salvestatud äsjalõppenud talvel Tallinna Linnahalli sügavaimates keldrisoppides, kuhu tänapäevase muusika mõjutused veel pole jõudnud.

«Pimedal koroonaajal, kõige karmima energiakriisi aegu, valmis küünlavalgel Kurjami uus EP nimega Elektrišokk. Nüüd kui kevadpäike kirkalt silma paistab ja maailm koledast pandeemiast toibub, näevad inimesed hirmuga, et kõik kaheksa Kurjami uut laulu on prohvetliku sõnumiga ja lähevad järgemööda täide,» märkis ansambli liider Marko Sigus.

«Kõigepealt avaldasime 23. veebruaril Eesti vabariigi sünnipäevaks laulu «Soome-Ugri impeerium», mida Putini salaluure ilmselt sattus Vikerraadiost kuulama, sest juba järgmisel päeval tungis ta Ukrainale kallale, et oma impeeriumi kaitsta. Eks tal oli hirm muidugi naha vahel, sest Kurjam ei nõudnud tagasi mitte ainult Petserimaad, vaid kõiki muinasugri alasid Läänemerest Volga jõeni välja,» kirjeldas Sigus.

«Marko Mummi väljaantavale ja peagi ilmuvale Ukraina kogumikule annetasime aga laulu «Viimane kolhoosiesimees», mis on allegooriline thrashmetal-laul Valgevene diktaatorist Aleksander Lukašenkost, kes ongi päriselt kolhoosiesimees ja kelle toetus Valgevene rahva seas on tegelikult 3%.»

Plaadi nimiloo «Elektrišokk» inspiratsiooniks oli Siguse sõnul EKRE meeleavaldus kõrgete elektrihindade vastu Vabaduse väljakul. «See on laul olmemuredest ja argiprobleemidest. Mis tähtsust lõpuks omavad sõjad, impeeriumide tõusud ja kokkuvarisemised, loodushoid ja mõtlemine tulevastele põlvedele, kui elekter läheb kallimaks, kui toit läheb kallimaks, kui kõik läheb kallimaks...»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles