Irja Tähismaa avaldas Portugalis ingliskeelse romaani

Copy
Irja Tähismaa avaldas Irene Starlandi pseudonüümi all ingliskeelse romaani «Commander João. Confessions of an Extremist».
Irja Tähismaa avaldas Irene Starlandi pseudonüümi all ingliskeelse romaani «Commander João. Confessions of an Extremist». Foto: Erakogu

Eesti kirjanik Irja Tähismaa avaldas Irene Starlandi pseudonüümi all Portugali kirjastuse Livraria Atlantico alt ingliskeelse romaani «Commander João G. Confessions of an Extremist» («Komandör João G. Äärmuslase pihtimused»).

Tähismaa hakkas romaani kirjutama juba kümme aastat tagasi ning see sai valmis 2019. aasta suvel Hispaanias. Teose peategelaseks on 45-aastane Portugali ühe ministeeriumi arvutite osakonna juhataja João G, kelle unistuseks on leida endale n-ö Balti pruut. Kuna ta on kuulnud, et maailma kõige ilusamad naised elavad Eestis, siis otsustab ta oma kahe sõbra, Tozé ning Frediga, Eestisse sõita, aimamata, et Eestis on samal ajal käimas massirahutused.

Irene Starland (Irja Tähismaa), «Commander João. Confessions of an Extremist».
Irene Starland (Irja Tähismaa), «Commander João. Confessions of an Extremist». Foto: Raamat

Romaan räägib kolme portugali mehe seiklustest Tallinnas Pronksiöö ajal ning laiemalt erinevate rahvaste (põhja- ning lõunaeurooplaste) erinevatest arusaamadest, rahvustevahelistest pingetest ning ennekõike julgusest. Kui kaugele sa oled valmis minema, selleks et seista oma põhimõtete eest? Kas ning millal on õige alla anda ning tunnistada, et edasine võitlus on mõttetu?

Märksõnad

Tagasi üles