KULTUURIS KUUM ⟩ Lavastaja Jaak Kilmi avab enda koguperepõnevikku «Tagurpidi torn»

Ralf Sauter
, toimetaja
Copy
Filmitegija Jaak Kilmi
Filmitegija Jaak Kilmi Foto: Mihkel Maripuu

Aprilli viimasest nädalast näeb kinodes režissöör Jaak Kilmi koguperepõnevikku «Tagurpidi torn». Film räägib lastekambast, kes mahajäetud tootmiskompleksis valvur Elmariga kokku põrgates satuvad keeruliste moraalsete dilemmade ette. Kilmi külastas Postimehe kultuuritoimetuse taskuhäälingut «Kultuuris kuum», et rääkida filmi tegemisest ja teemadest.

Jaak Kilmi meenutab, millistel tingimustel toimus noorte osatäitjate valimine, kuidas möödusid võtted Laitses ja Hellenurmes ning milliseid tõsiseid teemasid film puudutab.

Saame ka teada, mis meelitab Kilmit lastest rääkivate lugude juurde, kuidas stsenaariumi autoriks osutus noortekirjanikuna tuntud Aidi Vallik ning kuidas sujus koostöö operaator Elen Lotmaniga, et pildikeeles väljenduks laste pelglik, kuid uudishimulik maailmatunnetus.

Lisaks sellele, et «Tagurpidi torn» kinodes jookseb, võistleb see 17. korda toimuval Haapsalu Õudus- ja Fantaasiafilmide Festivalil Eesti parima žanrifilmi tiitli nimel.

Taskuhäälingus «Kultuuris kuum» usutleb Kilmit kultuuriajakirjanik Ralf Sauter, kellel õnnestus filmi vahetult enne intervjuud näha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles