Eesti Kirjanike Liit kuulutab välja järjekordse romaanivõistluse

Kultuuritoimetus
Copy
Eesti Kirjanike Liidu 2021. aasta romaanivõistluse võitjad. Esireas vasakult Heli Kendra, Juta Kivimäe, Katariina Ratasepp, Meelis Kraft ja Loone Ots, tagareas vasakult Taavi Liias, Eve Laur, Kiwa ja Mario Pulver.
Eesti Kirjanike Liidu 2021. aasta romaanivõistluse võitjad. Esireas vasakult Heli Kendra, Juta Kivimäe, Katariina Ratasepp, Meelis Kraft ja Loone Ots, tagareas vasakult Taavi Liias, Eve Laur, Kiwa ja Mario Pulver. Foto: Kris Moor

Eesti Kirjanike Liit kuulutab välja järjekordse romaanivõistluse, kuhu oodatakse eestikeelseid ja varem avaldamata pikema proosa käsikirju mahuga vähemalt 200 000 tähemärki tühikuteta. Käsikirju hindab žürii anonüümselt. Käsikirjade esitamise tähtaeg on 1. märts 2023, võistluse tingimused on kirjas Eesti Kirjanike Liidu kodulehel www.ekl.ee/uritused/romaanivoistlus.

Eesti Kirjanike Liidu romaanivõistlus kutsuti taas ellu 2014. aastal Eesti erakapitali toel ja võistlused toimuvad üle aasta. Eesti Kirjanike Liidu romaanivõistlus on 1926. aastal algatatud kirjastuse Loodus romaanivõistluse idee jätkaja ning lähtub oma tegevuses Eesti Romaaniühingu võistluse praktikatest ja põhimõtetest.

Võistlusele esitatavad käsikirjad peavad olema:

  • kirjutatud eesti keeles
  • varem avaldamata
  • mahus vähemalt 200 000 tähemärki (tühikuteta)
  • anonüümsed (s.t. varustatud märksõnaga ja kinnises ümbrikus autori andmetega)
  • vormistatud väljatrükina kahes eksemplaris, kahese reavahega, tähemärgi suurus vähemalt 12
  • nummerdatud lehekülgedel

Käsikirjad palume tuua hiljemalt 1. märtsil 2023 või saata posti teel mitte hilisema kui 2023. aasta 1. märtsi postitempliga Eesti Kirjanike Liitu (Harju 1, Tallinn,10146). Täpsem info telefonidel: 627-6410 ja 627-6414.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles