KUULA JA NAUDI ⟩ Punkansamblilt Tabloited ilmus äge videosingel

Kultuuritoimetus
Copy
Kaader «Zeitgeist» muusikavideost
Kaader «Zeitgeist» muusikavideost Foto: kaader muusikavideost

Punkansambel Tabloited üllitas järjekorras neljanda videosingli «Zeitgeist» albumilt «Võõrad suled». Unenäolises klipis löövad peale bändi ja solist Laura Põldvere kaasa ka Marilyn Manson, Anton Hansen Tammsaare, seen ja diskokera.

«Muidugi olin ma meelitatud ja andsin nõusoleku,» lausub Tammsaare ja lisab, et kui muidu filmitakse ja pildistatakse teda pargis turistide erakogude jaoks, siis roll muusikavideos on tema jaoks teretulnud vaheldus. «Aga kes need nukud on, kes mu ümber tantsivad, seda ma küll ei tea. Meid filmiti eraldi,» selgitab kirjanik ja lisab, et võrreldes Teodor Lutsu ja «Noorte kotkaste» ajaga on Eesti kinokunst kõvasti arenenud.

«Mul polnud ei pealkirja ega sõnu, kui ma juba teadsin, et seda lugu kutsun laulma Laura. Et siin muusikas on mingi igavikulisus maagilise realismi sugemetega, mis on talle omane nii pop- kui jazzlauljana. Saatsin Laurale instrumentaaldemo ja nii ta läks,» räägib Niineste loo ja solistivaliku tagamaadest.

Laulust endast kõneleb solist Laura Põldvere aga nii: «See lugu on justkui mälestuste ja tulevikulootuste kaleidoskoop. Mulle nii meeldis seda salvestada, sest sain pungilikult suvalt laulda, olla lohakas ning ka paar vimkat visata. Väljendada hetke ajavaimu tunnetust, kuna on olnud ka meelelahutuse sektoris keerulised ajad.»

Loo tekst sündis Niineste sõnul ühel õhtul Kohtla-Nõmme rahvamaja kõrval pargis: «Tiksusin ja mõtlesin, et kõik muutub, kuid miski jääb. Ja see miski jääv, kuid samas muutuv on ajavaim. Lugu ise kirjeldab meie ajavaimu muutumist viimase paari aasta jooksul, kuidas ulmest saab olme.»

Ulmena või õigemini ulmana mõjub ka pala video. «Ideest, et videos võiks olla kellad sai hoopis midagi muud. Kui ma Laurale video tööversiooni näitasin, saatis ta vastu elevil häälsõnumi, et see on ju crazy shit. Ja kui meie bassimees Georgi tõi võrdluse LSD-rännakuga, siis oli selge, et asi on õige,» meenutab Niineste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles