Tallinn Music Weeki pealaval Kreenholmis esinevad Floating Points ja Tirzah

Kultuuritoimetus
Copy
Tirzah 2019 Berliinis esinemas.
Tirzah 2019 Berliinis esinemas. Foto: Roland Owsnitzki

Järgmisel nädalal nii Tallinnas kui ka Narvas toimuv Tallinn Music Week (TMW) kulmineerub laupäeval 7. mail pealavaga Kreenholmi manufaktuuris, mida esitleb festival Station Narva. Üles astuvad Briti elektroonilise muusika produtsent Floating Points ja minimalistliku R'n'B artist Tirzah, Genka & DEW8 koos Briti Blah Recordsi räpparitega eesotsas Lee Scottiga, Taani MC Black Daniels ja kodumaise alternatiivse R’n’B artist manna.

Briti muusik, helilooja ja produtsent Sam Shepherd ehk Floating Points alustas muusikalist tegevust 2008. aastal. Neuroteaduste vallas haritud mehe debüütalbum «Elaenia» (2015) ületas lõhe post-dubstep'i laine ja klassikalise muusika vahel ning «Crush» (2019) viis ta juba Londoni Printworksi festivali peaesinejaks.

Floating Pointsi mullu ilmunud paljukiidetud album «Promises» on 46-minutiline, kosmilise progeroki elementidega teos, millel teevad kaasa legendaarne jazz'isaksofonist Pharoah Sanders ja Londoni sümfooniaorkester. Seda plaati iseloomustas Resident Advisor kui «üht suurimat kaasaegset jazz'ialbumit» ning see pälvis nii üleilmse kui ka Eesti kriitika tunnustuse, jõudes muuhulgas nii ERRi kultuuriportaali kui ka Eesti Ekspressi Areeni aasta parimate albumite edetabeli esinumbriks. Sel kevadel on talt ilmunud soolosinglid «Grammar» ja «Vocoder». Floating Pointsilt on Kreenholmis oodata tantsulist setti.

Londoni päritolu õrnade, minimalistlike armastuslaulude meistri Tirzah’ kohta on öeldud, et ta muusika kõlab ühtagu nagu R’n’B või soul ja samas ka nagu indie. Laiema avalikkuse täheleanu pälvis Tirzah Mica Levi produtseeritud debüütalbumiga «Devotion» (2018) ning mulluse albumi «Colourgrade», intiimsed post-popi ja R’n’B sketšid ning minimalistlikud tekno-rütmid kujundasid ümber harjumuspäraseid arusaamu ilusast ja inetusest, tuues talle üleilma muusikameedias võrdlusi nii Laurie Andersoni kui ka Trickyga.

Ühe möödunud aasta parima Eesti albumi «Oleg» autorid Genka ja DEW8 teevad Kreenholmis enneolematu etteaste, võttes kampa Briti hiphopi leibli Blah Recordsi põhitegijad, eesotsas selle asutaja ja kunstilise juhi Lee Scottiga. Põhja-Inglismaa underground hiphopi skeene üks hinnatumaid ideolooge, räppar produtsent ja kirjanik Lee Scott tuleb Narvasse koos oma plaadimärgi kõvemate tegijatega: räpipuntide Cult of The Damnedi ja Levelzi liikme Black Joshi, vabastiili-riimi meistri Sleazy F Baby, veteran-MC Tony Broke’i ning Blah’ sound'i määrajast heliinseneri ja produtsendi Reklewsiga.

TMW 2022 Station Narva õhtu piletid on alates tänasest müügil Piletilevis. Esimesed 50 piletit maksavad 25 eurot, edaspidi 35 eurot. Telia klientidele kehtib 20-protsendiline soodustus.

Sissepääsu tagavad ka TMW festivalipass (aprilli lõpuni 59 eurot, edaspidi 65 eurot) ja PRO pass (hind aprilli lõpuni 175 eurot, edaspidi 200 eurot). TMW passid on müügil TMW veebipoes.

TMW 2022 toimub kolmapäevast reedeni, 4.–6. maini Tallinnas ja nädalavahetusel, 7.–8. mail Narvas. Viiendat sünnipäeva tähistav Station Narva esitleb laupäeval, 7. mail Kreenholmi manufaktuuris festivali pealava. Tallinn-Narva ühendfestivaliga tähistatakse ühtsust ja koosolemist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles