Eesti partnerluses loodi Šotimaal uudne keelpillifestival

Kultuuritoimetus
Copy
Erkki-Sven Tüür festivali erikontserdil
Erkki-Sven Tüür festivali erikontserdil Foto: Pressifoto

21.–24. aprillini toimus Glasgow’s innovaatiline keelpillifestival, mille fookuses oli klassikalise muusika uuenduslike esitusvõimaluste leidmine.

«The Bridge» festivalil esindasid Eestit helilooja Erkki-Sven Tüür, instrumentalistid Kaija Lukas, Johanna Vahermägi, Andreas Lend ja Regina Udod ning väljapaistvad õpilased Ekke Rainer Arndt, Grettel Eerik, Erik Rauk al Rõuk ja Aleksandra Serebrjakova Tallinna muusikakeskkoolist ning Eesti Muusika- ja Teatriakadeemiast.

Eesti muusikud astusid festivali raames üles mitmetel kontsertidel, teistehulgas 21.04 toimunud festivali peakontserdil, kus meie instrumentalistid esitasid koos Scottish Ensemble, Ensemble Resonanz ning Trondheim Soloists muusikutega maailma esiettekandena Erkki-Sven Tüüri uudisteose «Deep Dark Shine».

Kontserdil kohal viibinud helilooja väljendas kontserdijärgselt sügavat tänu: «Tänan Scottish Ensemble'i, Ensemble Resonanzi, Trondheimi soliste ning muusikute fondi PLMF muusikuid eelmisel nädalal Catherine Larsen-Maguire'i juhatusel Glasgow Barrowlandsi ballisaalis minu teose «Deep Dark Shine» suurepärase maailmaesiettekande eest!».

Samuti toimus 22.04 festivali raames Eesti keelpillimuusikat tutvustav erikontsert. Täismajale toimunud kontserdil kõlas meie muusikute esituses lisaks Erkki-Sven Tüürile ka Jaan Räätsa, Heino Elleri ning Artur Lemba looming.

««The Bridge» projektis ning Glasgow' festivalil osalemine on Eesti klassikalise muusika ning eriti keelpillimuusika arengu seisukohalt väga oluline,» sõnas projekti üks algatajatest ning Eesti koordinaator Leelo Lehtla. «Rahvusvahelisse keelpillimuusika võrgustikku kuulumine avab meie muusikale ja muusikutele hulganisti uksi ning loob koostöövõimalusi tulevikuks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles