Juurikas. Juhtum lasteaias (1)

Mart Juur
Copy
«Ega siin hohollide järeltulijaid ei leidu?», uuris president Putin. 
«Ega siin hohollide järeltulijaid ei leidu?», uuris president Putin. Foto: Sputnik/Aleksey Nikolskyi/via REUTERS/scanpix

President Putin külastas välisminister Sergei Lavrovi saatel Moskva lasteaeda. Selles, et Vene väljapaistvad riigitegelased lasteaedu külastavad, pole midagi imelikku. Kohtumine mudilastega süstib optimismi ja tulevikulootust, tekitab tunde, et kõik on veel võimalik ning aitab unustada ebameeldivaid pisiasju.

Parema meelega oleks Vene Föderatsiooni president sukeldunud või lennanud koos lindudega. Paraku kinnitab FSB värskeim ohuhinnang, et fotod sukelduvast riigipeast võivad lihtsate venemaalaste mõtted viia uppunud sõjalaevadele. Tarbetuid assotsiatsioone on parem vältida. Ja linnud – noh, nemad pole enam vene inimese sõbrad. Kindralstaabile on saanud teatavaks vaieldamatud faktid, et fašistid ja narkomaanid kasutavad linde tapvate patogeenide varjatud levitamiseks venelaste mõrvamise eesmärgil.

Sõjainvalidiide varjupaikades, eriti nende hulgas, kes kaotanud mõlemad käed, oleks president end samuti suhteliselt turvaliselt tundnud. Aga lasteaias on siiski kõige julgem.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles