NÄDALA PLAAT ⟩ Leslie Da Bass kaotama ei lähe

Janar Ala
, toimetaja
Copy
Leslie Da Bass
Leslie Da Bass Foto: Inga Vatsk-Laasner

Kohtusin kord ühel kaunil kevadõhtul tõelise metal’i-fänniga, oma jutu järgi oli tal isegi kõrvakile vahepeal katki olnud. Mulle meeldis sel hetkel, tegelikult meeldib siiani USA noise-bänd Lightning Bolt. Mõtlesin, et tutvustan ka oma uuele sõbrale seda vägevat bändi, olin suhteliselt kindel, et küll Lightning Bolti eepilised rifid ta südame võidavad.

Istusime autosse, panin plaadi masinasse ja jäin ootusärevalt kaaslase poole vaatama. Ta ei pidanud palju kuulama, kui ütles juba «ei». Kindel, vankumatu ei. Miks ei, küsisin. Sitt saund on, hea saund peab olema, vastas ta. Kaheliikmeline Lightning Bolt teda sel hetkel ei rahuldanud. Mulle meeldivad metal ja klassika, rääkis ta veel hiljem ja kordas, et saund peab hea olema.

Leslie Da Bass on Eesti popi üks helgemaid päid, kes on võtnud ette dessante enam-vähem igasse žanrisse. Nüüd metal, ja mitte mingi laste-metal, vaid ikka korralik thrash, death jne. 80ndate lõpp ja 90ndate algus paistavad sealt tugevalt. Ta on teinud plaadi üksi ja kohati tekib mõte, et kas võiks siin nüüd seda bändimastaapi rohkem olla või mitte. Erinevatel kuulamistel on see mõte võtnud erinevaid suundi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles