Iidsete videomängude kaunis ja kaduv kunst

, Postimees Juunior reporter
Copy
Interaktiivne videomängude muuseum LVLup! Mitmele põlvkonnale mõjuvad need mängumasinad kui nostalgialaks.
Interaktiivne videomängude muuseum LVLup! Mitmele põlvkonnale mõjuvad need mängumasinad kui nostalgialaks. Foto: Sander Ilvest

Videomängumuuseum LVLup! on üks uhkemaid ja suurejoonelisemaid omasuguseid Eestis, kui mitte terves Euroopas. Mängitavate konsoolide arv ligineb poolesajale ja mänge endid pole ratsionaalsel inimesel võimalik kokku lugeda. Ent mitmed tegurid sunnivad muuseumi mõtlema ka uste sulgemise peale.

Ei suuda kokku lugeda hetki, kui äratundmisrõõm muuseumis jalust niitis. Siin on kõik need konsoolid, mida lapsepõlves sai ilmselt liiga pikalt mängitud, nii et unetundidest polnud tarvis rääkida. Võrdlemisi noore mänguhuvilisena sain esimesed ristsed PlayStation 2 ja Game Boy Advance’i konsoolidega, mida siin saab nokkida ja näppida üksjagu.

Vanemad kalad saavad näiteks kätt proovida Nintendo 64, Sega Genesise ja veelgi iidsemate mängumasinate peal. On esindatud ka uuemad PS4 ja Wii. Kui sa ei leia siit konsooli, millega omal ajal vaimu teritasid, siis tekib pigem küsimus, mis tänavanurga pealt ostetud Dendy konsooliga sa mängisid?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles