Õudused Haapsalus: kultuuriminister langes vampiiri küüsi

Ralf Sauter
, filmikriitik
Copy
Kultuuriminister Tiit Terik (paremal) langes festivali avatseremoonial krahv Dracula küüsi.
Kultuuriminister Tiit Terik (paremal) langes festivali avatseremoonial krahv Dracula küüsi. Foto: Aron Urb

Reede õhtupoolikul Haapsalu kultuurikeskuse poole kõmpides ootasin, millal lõpuks mulle mõni zombi vastu kakerdab. Olin Haapsalu õudus- ja fantaasiafilmide festivalile (HÕFF) tulnud vähemalt kümnendat korda ja võisin kogemusest mürki võtta, et nii HÕFFi tiim kui ka agaramad külalised on juba lasknud hirmsa grimmi teha, et meeleolu oleks ürituse vääriline.

Kultuurikeskuse sisustus mõjus nagu intiimne kutse vampiiride magamistuppa. Rahvarohket fuajeed täitis erk veripunane valgus, lae alla olid riputatud valged linad. Hoonesse sisenedes ei näinud ma oma üllatuseks mitte zombit, vaid noorukit, kellel pirakas ümar kõrvitsamask peas. Küsimus, kas ta selle maski tagant õieti midagi näebki, jäi vastuseta.

Virvendava silmanägemise needus nakatab HÕFFil õigupoolest paljusid külalisi, kes reedel kohale saabudes haaravad kohe kokteili või õllepudeli. Õdusas vaikses Haapsalus toimuv kolmepäevane festival selline juba on. Korraldatakse groteskne maskeraad, võetakse napsu, sotsialiseerutakse ja loomulikult vaadatakse filme. Õudukafänn ei oskaks mõnusamat kevadekuulutajat tahtagi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles