Christopher Nolani järgmises suurfilmis luuakse aatompomm (1)

Kultuuritoimetus
Copy
Lavastaja Christopher Nolan
Lavastaja Christopher Nolan Foto: Arthur Mola/AP

Oma eelmist suurfilmi «Tenet» osaliselt Eestis üles võtnud režissöör Christopher Nolan töötab juba järgmise filmi kallal, mis kannab nime «Oppenheimer».

Järgmisel suvel kinodesse jõudev biograafiline film jutustab aatomipommi loomises võtmerolli mänginud füüsiku J. Robert Oppenheimeri loo. Film põhineb Kai Birdi ja Martin J. Sherwini raamatul «Ameerika Prometheus: J. Robert Oppenheimeri triumf ja tragöödia».

Nolani jaoks on see esimene kord teha eluloofilmi. Ühtlasi ütles Nolan lahti stuudiost Warner Bros ja teeb «Oppenheimeri» hoopis Universaliga.

Oppenheimerit peetakse aatomipommi isaks, kuna juhtis 1942. aastal alanud Manhattani projekti teaduslikku poolt. Projekti eesmärk oligi luua esimene aatompomm.

Cillian Murphy filmis «Oppenheimer».
Cillian Murphy filmis «Oppenheimer». Foto: Universal Pictures

Raputava hävitusrelva leiutajaks kehastub näitleja Cillian Murphy, kes on varem mänginud kõrvalrolle mitmes Nolani filmis, nende seas «Algus» ja «Batman alustab». «Oppenheimeris» osaleb suur näitlejate plejaad. Lisaks Murphyle astuvad selles üles Gary Oldman, Florence Pugh, Robert Downey Jr., Emily Blunt, Josh Hartnett, Rami Malek, Olivia Thirlby jt.

The Guardianile antud intervjuus ütles Murphy: «Rolliks valmistumisel pidin kõvasti lugema. Mind huvitab, milline oli Oppenheimer inimesena ja kuidas aatomipommi leiutamine teda mõjutas.»

Võrreldes «Tenetiga» töötab Nolan seekord väidetavalt väiksema eelarvega. Kui «Teneti» tegemine läks maksma 200 miljonit, siis «Oppenheimeri» eelarve olevat poole väiksem. Filmi operaator on Hoyte van Hoytema ja helilooja Ludwig Göransson, kes lõid kaasa ka «Tenetis».

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles