Ivari Ilja valiti tagasi muusika- ja teatriakadeemia rektoriks

BNS
Copy
Muusika- ja teatriakadeemia rektorina jätkab Ivari Ilja.
Muusika- ja teatriakadeemia rektorina jätkab Ivari Ilja. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Kolmapäeval valiti Eesti muusika- ja teatriakadeemia rektoriks (EMTA) tagasi professor Ivari Ilja.

Valimiskogu 58 liikmest oli kohal 49. Hääletusel osales 48 liiget ning valimiskogusse kuuluv rektorikandidaat hääletamisel ei osale. Ivari Ilja pälvis 44 poolthäält, 4 hääletussedelit olid täitmata.

«Eesti muusika- ja teatriakadeemia kõige olulisemaks missiooniks on õppe- ja teadustöö rahvusvahelisel tasemel ja selle kaudu eesti muusika- ja teatrikultuuri ning muusikateaduse kestvuse kindlustamine pikas perspektiivis. Haridus, mida me pakume, peab andma lõpetajale kindluse ja võimekuse tööturul endale koht leida, olla oma erialal kõrgel tasemel professionaal ning samas avara pilguga maailma teadvustav ja mõtestav loominguline, kiiretele muutustele paindlikult reageeriv arenenud isiksus, kes viib edasi tulevikku meie sõnumit ning ehitab ka omakorda ise seda tulevikku,» ütles Ilja enne hääletamise algust peetud sõnavõtus.

Ta lisas, et teaduspõhise õppetöö kvaliteet, loomingulisust toetav, motiveeriv keskkond ning kõrgetasemeline akadeemia liikmeskond ongi eespool loetletud eesmärkideni jõudmise peamiseks eelduseks.

Ametis oleva rektori, professor Ivari Ilja esitasid rektorikandidaadiks Eesti muusika- ja teatriakadeemia nõukogu ning samuti muusika interpretatsiooni osakonna kolleegium.

Valimiskogusse kuuluvad nõukogu ja senati liikmed, akadeemias vähemalt 0,5 koormusega töötavad korralised professorid ning üliõpilasesinduse poolt nimetatud üliõpilaste esindajad. Rektori ametiaeg algab 1. septembril ja kestab viis aastat. Ivari Ilja inaugureerimine toimub uue õppeaasta alguses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles