«Südamesoovis» täitub geenihaigust põdeva lapse unistus

Kultuuritoimetus
Copy
«Südamesoovi» perekond
«Südamesoovi» perekond Foto: Jake Farra

«Südamesoov» toob täna ekraanile vapra poisi loo, kelle harvaesinev geneetiline eripära on muutnud tema elu äärmiselt keeruliseks. Lapsele on toeks tema ennastsalgavad vanemad, kes jõuavad hoolimata napist vabast ajast pakkuda tuge ka teistele puudust kannatavatele abivajajatele.

Siimu ja Krista peres kasvab kuus last, kellest ühel on kaasasündinud haruldane geenirike. Nende 7-aastase poja Karmo luud on sedavõrd haprad, et võivad murduda igal hetkel ilma nähtava põhjuseta. Tänaseks on tal olnud kokku üle kolmekümne luumurru, ta lonkab ühte jalga ning ratastool on ja jääb poisi abivahendiks elu lõpuni.

Pärast puudega lapse sündi tundis isa Siim sügavat vajadust teha oma elus midagi tähenduslikku. Ta jättis senise töö sinnapaika, läks uuesti õppima ning temast sai päästja. Karmo ema Krista aga pühendus kogu jõu ja nõuga vabatahtlikule tööle lasterikaste perede liidus.

Koos moodustavad Siim ja Krista ühtehoidva tandemi, kelle niigi napp vaba aeg kuulub teiste inimeste abistamisele. Pere pole endalt kordagi küsinud, miks nad seda kõike ja pealegi tasuta teevad, sest tunnevad, et ajavad õiget asja.

Küll aga on Siimul ja Kristal suur mure oma poja Karmo pärast, kes on pärast järjekordset luumurdu jäänud koduõppele, sest tema klass asub kooli kolmandal korrusel, kuhu ratastooliga ligipääs on raskendatud. Vanemate ja kooli läbirääkimised on paraku seni viinud poolikute lahendusteni. Vanemate südamesoov on, et Karmo saaks käia koolis nagu kõik teised temaealised.

«Südamesoov» täidab Karmo ja tema vanemate unistuse juba 5. mai õhtul kell 20, Kanal 2-s.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles