KULTUUR U nagu unisoon, «Uptown Girl» ja Ukraina

Liis Rull
Copy
Foto: Prime Orchestra

Hetkel Baltikumi publikule uhket sümfo-show’d pakkuv Ukraina juurtega Prime Orchestra on ühtehoidev, ent mitmekülgne kollektiiv, kes viljeleb endi sõnul klassikalisi orkestrihelisid popi ja rokiga segades üdini demokraatlikku kunsti. See ühtehoidvus ja teineteisega arvestamine tuli esile ka intervjuus, kus igaüks sai sõna sekka öelda. 

Kui tegu on koosseisuga, kes segab julgelt esmapilgul niivõrd olemuslikult polaarsena tunduvaid žanre, tekib tahes-tahtmata soov sellest perspektiivist veidi provokatiivselt läheneda. Prime Orchestra on aga endale taolise stiilisegamise kunsti põhimõtted ja taotlused täiesti selgeks teinud: nende nägemuses pole selline sulam sugugi protestist kantud ning ka loojatüübilt pole tegu lammutajatega.

Oma helipaletti näevad orkestri liikmed pigem klassikalise orkestri teistlaadi käepikendusena, kuivõrd terviklik kõlamaastik moodustub lisaks sümfooniaorkestrile muuhulgas ka kitarridest, trummikomplektidest ning võimekatest solistihäältest. Oma tugevusena toovadki liikmed välja just oma käsutuses olevate helide paljususe, mis võimaldab luua orkestri unikaalse kõla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles