Viaplaysse tuleb doksari Madeleine McCanni röövimise kahtlusalusest

Kultuuritoimetus
Copy
«Madeleine McCann – peamine kahtlusalune»
«Madeleine McCann – peamine kahtlusalune» Foto: Viaplay

Viaplay toob maikuus tellijateni mitu haaravat originaalsarja, milles rulluvad lahti senirääkimata lood tõestisündinud kuritegudest. Ilmsiks tulevad narkoparun Claus Malmqvisti minevikupatud ja Madeleine McCanni röövimise peamise kahtlusaluse tume maailm.

12. mail esilinastub lavastuslik dokumentaalfilm «Viiking – narkoparuni allakäik», mis tugineb inimeste tunnistustele, tõenditele, protokollidele ja peamistele allikatele. Neljast osast koosnev sari kulgeb Brasiiliast ja Marokost Amsterdami, Malaga ja Barcelona kaudu Kopenhaagenisse ja Oslosse. Suur boss Malmqvist püüab pärast vanglast vabanemist sisse elada oma uude rolli Taani pereisana. Kui ajakirjanik Jeppe Facius ajalukku sukeldub, siis selgub, et kõik ei ole nii, nagu olema peaks. Kaugel sellest!

15. mail esilinastub originaalsarja «Masinavärk» teine hooaeg, mille märksõnad on põnevus, märul ja rasked tingimused. «Masinavärgi» esimesest hooajast sai kohe hitt ja see haaras Skandinaavia publikut.

19. mail jõuab Viaplaysse uus originaalsari «Madeleine McCann – peamine kahtlusalune», milles tuntud Briti teleajakirjanik ja endine politseiametnik Mark Williams-Thomas süveneb Christian B. juhtumisse.

Kes on see Saksa pedofiil, keda nüüd kahtlustatakse kolmeaastase Madeleine McCanni röövimises 2007. aastal Praia da Luzis? Kas Saksa politsei on leidnud õige isiku ja kas tõendid on piisavalt vettpidavad? Esimeses põhjalikus uurimuses Christian B. kohta viib Mark Williams-Thomas vaatajad pedofiilia ja kahtlaste inimeste pimedasse maailma.

Lisaks on Viaplay tellinud veel kaks uut hooaega oma ülipopulaarsest originaalsarjast «Hammarvik». Rootsi bestsellerite autori Camilla Läckbergi loodud „Hammarviki“ uued hooajad pakuvad vaatajatele jätkuvalt põnevat segu põhjamaistest krimidraamadest ja seebiooperitest. «Hammarviki» 4. hooaeg esilinastub 29. mail.

Juba on Viaplays kättesaadav Norra kaheksaosaline seriaal «Made in Oslo», mille peaosades on Pia Tjelta («Põhjalased»), Taani näitleja Jacob Cedergren ja Briti täht Tobias Menzies («Kroon») ning selles uuritakse üht ühiskonna kõige keerulisemat teemat: viljakust ja lastesaamist.

Alates 1. maist näitab Viaplay originaalsarja «Partisan» teist hooaega. Rahvusvaheliselt tunnustatud krimipõneviku peaosades näeme Anna Björki Jornära juhina ja Nanna Blondelli uurijana. Teistes osades mängivad «Pööraste» staar Aaron Staton, Kim Sulocki, Julia Heveus ja Jens Hultén. Amir Chamdini loodud ja lavastatud «Partisani» esimene hooaeg nimetati Cannes Seriesi festivalil 2020. aasta parimaks seriaaliks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles