«Südamesoov» abistab üle poole sajandi omanimelist poodi pidanud naist

Kultuuritoimetus
Copy
Eevi pood
Eevi pood Foto: Kanal 2

Kanal 2 «Südamesoov» toob 12. mail kell 20:00 vaatajateni südika külapoodniku loo. Amortiseerunud maja tõttu on poe saatus aasta-aastalt üha ebakindlam, sest remont käib tragil naisel paraku üle jõu.

«Eevi, see kahe e-ga!» Tervitab alati naerusuine poodnik kõiki, kes teda veel ei tea. Kunagi pole kindel, kui palju uusi tuttavaid ja kliente päev toob. Aga need, kes on korra Eevi juures käinud, jõuavad tema juurde alati hea meelega tagasi.

Eevi on küla hing ja armas vanaema, kes peab oma väikest poodi Postitee alguses, Tartumaa ja Põlvamaa piiril. Kauplust on selles samas paigas peetud aga juba enne Eevi aegagi. Samas majas on kasvanud poepidajate pered ja müüdud kõike, jäätisest villaste sokkideni. Maaelu tundjad teavad, kui oluline on kohaliku poe olemasolu ja Eevi aitab püsikundesid sooja südamega. Ei ole harvad korrad, kui ta ise ka eakate toidukulleri ameti enda peale võtab. Ja alati on tal meeles kõik lood, mis koos klientidega poodi jõuavad.

Paratamatult vanemaks jäänud maja vajaks juba ammu suuremat remonti, mis käib aga üle jõu. Ja see paneb Eevitki kahtlema - ehk on tema elutöö ja poe aeg mööda saanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles