Kevin Spacey leidis üle mitme aasta magusa filmirolli

Kultuuritoimetus
Copy
Kevin Spacey
Kevin Spacey Foto: MARIO ANZUONI/SCANPIX

Näitleja Kevin Spacey karjäär jäi seisma 2017. aastal, kui mitmed näitlejad süüdistasid teda seksuaalses ahistamises. Märkimisväärseimaks süüdistajaks oli näitleja Anthony Rapp, kelle sõnul lähenes Spacey talle 80ndatel, kui Rapp oli vaid 14-aastane.

Nende paljastuste valguses vallandati Spacey hittseriaalist «Kaardimaja», samuti vahetati ta välja Christopher Plummeri vastu Ridley Scotti krimidraamas «Kogu maailma raha». Viimastel aastatel pole Kevin Spacey filmides ja seriaalides tähelepanuväärset tööd leidnud ja seisab nii-öelda «mustas nimekirjas».

Deadline vahendab, et nüüd aga sai Kevin Spacey rolli ajaloolises draamas nimega «1242 – Gateway to the West», mis valmib Suurbritannia, Ungari ja Mongoolia koostöös. Alates 2017. aastast pole Spacey sama silmapaistvas filmiprojektis osalenud.

Filmi võtted algavad 2022. aasta Oktoobris. Spacey kõrval astuvad filmis üles näitlejad Eric Roberts, Christopher Lambert ja Terence Stamp. Ajaloolise filmi lavastajaks on ungarlane Peter Soos, stsenaristideks aga Aron Horvath ja Joan Lane.

«1242 – Gateway to the West» räägib loo Tšingis-khaani pojapojast Batu-khaanist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles