Helen Bunderi isikunäitusel paljastuvad alateadlikud sisekaemused

Copy
Helen Bunderi «Vool»
Helen Bunderi «Vool» Foto: Pressifoto

13. mail kell 19 avatakse Tallinnas SOLARIS Galeriis kunstnik Helen Bunderi isikunäitus «Olemise kaja / The echo of being».

Näitust võib pidada järjeks kunstniku eelmise aasta septembris Tartu kunstigaleriis «Art and tonic» toimunud näitusele «Siseala». Autor jätkab alateadlikke sisekaemusi, mis leiavad maalimise käigus figuratiivseid ja pool-abstraktseid vorme. Need on mõtisklused ja ka küsimused naiseks olemisest, suhetest, lastest ja inimlikust toimimisest. Automatism ja kontroll on vastanditena leidnud võimaluse koos eksisteerida.

Helen Bunder (sündinud 31. märtsil 1991 Tartus) on Eesti maalikunstnik ja kunstiõpetaja. Ta lõpetas 2011. aastal Tartu Kunstikooli kujundusgraafika ja 2014. aastal Tartu Ülikooli maalikunsti erialal. 2016. aastal lõpetas ta magistriõpingud Tartu Ülikoolis kunsti, käsitöö ja kodunduse õpetaja erialal.

Alates 2016. aastast õpetab ta Tartu Kunstikoolis üldkunsti- ja erialaaineid (joonistamine, maalimine, kompositsioon, piktograafia, illustreerimine) ning tegutseb ka tiimicoachina.

Ta on 2021. aastast Tartu Kunstnike Liidu liige.

Maalimine on Heleni elu loomulik osa. Juba päris väikesena tegeles ta peaaegu igapäevaselt maalimise, joonistamise ja meisterdamisega. Tema maalid väljendavad isiklikus elus ettetulevaid küsimusi, mõtisklusi ja kogemusi. Lisaks maalimisele on Helen ka kirglik joonistaja.

Solaris Galeriis on võimalik Helen Bunderi näitust vaadata ainult ühe nädala vältel, edasi on näitus eksponeeritud PÕHJALA Tehase Stuudiomajas.

Tagasi üles