Esimesel tARTu skulptuurioksjonil müüdi 24 teost

Kultuuritoimetus
Copy
Esimene tARTu skulptuurioksjon
Esimene tARTu skulptuurioksjon Foto: Maria Kilk

17. mail toimus Aparaaditehases tARTu poes ning ka veebivahendusel esimene tARTu skulptuurioksjon, mille korraldasid Tartu Loomemajanduskeskus ja Voronja galerii, oksjoni viisid läbi kunstiteadlane Indrek Grigor ja näitleja Katrin Pärn.

Kokku osales 32 autorit 50 teosega, millest 24 müüdi ära. Kõige kallimalt müüdi Andreas Tukmanni töö «Iseseisev», mis osteti alghinnaga 3000 eurot. Tõelises oksjonilahingus said müüdud Maarit Mälgi «Pärast vihma» (alghind 480 eurot, lõpphind 1000 eurot) ja Silver Rannaku «Arana» (alghind 480 eurot , lõpphind 760 eurot), õnneliku omaniku leidsid veel teiste seas Tauno Eriku ja Terje Ojaveri skulptuurid, Heikki Leisi «Pildimasin», Timo Tootsi «Lennuvalvur», samuti Katriin Mudisti «Nälkjate» seeria.

Voronja galerii galerist ja tARTu poe omanik Raul Oreškin: «tARTu skulptuurioksjoni missiooniks oli kunstiskeenel rohkem tähelepanu pöörata skulptoritele ja kolmemõõtmelistele teostele ning see meil ka õnnestus. Näituse külastusnumbritega võib rahule jääda ning täidetud sai ka meie püstitatud minimaalne eesmärk, müüa maha vähemalt pooled oksjoniteosed.

Seega on meie mõtted juba järgmises aastas, kui on plaanis oksjon läbi viia juba kaheastmelisena – siseruumidesse mõeldud skulptuuride oksjon toimub kevadel Tartus ning väliruumi teoseid saab näha suve jooksul Voronja skulptuuride pargis ning oksjon ise toimub augustis.»

Tartu Loomemajanduskeskuse juht Külli Hansen: «On tõeliselt hea meel, et huvi oksjoni vastu oli esimese korra kohta suur, 50 tööst 24 tööd sai müüdud. Arvestades, et skulptuurid on enamasti kallimad kui maalid, on see korralik tulemus. Oksjonile jätkus ka elevust ja hasarti, mis selliste sündmustega ikka kaasas käib. Ning olen rahul, et ka mõlemad Ukraina autori Hanna Kyseleva tööd said müüdud. Tulu tema töödest läheb Ukraina ja Hanna pere toetuseks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles