ARS kunstilinnakus toimub reedel avatud ateljeede päev

Kultuuritoimetus
Copy
ARS kunstilinnak.
ARS kunstilinnak. Foto: Sander Ilvest

Reedel, 20. mail kell 16–20 toimub ARS kunstilinnakus (Pärnu mnt 154, Tallinn) traditsiooniline avatud ateljeede päev, mil linnakus töötavate kunstnike ja disainerite uksed on lahti kõigile huvilistele. Kevadisel õhtupoolikul saab ateljeedes ja töökodades ringi vaadata, kohtuda loojatega ning nautida isetegemist töötubades, vaadata kunsti, kuulata muusikat, teha sisseoste kunstnike stuudiotest.

Oma ateljee ukse avavad Anu Purre, Arne Maasik, ARS Keraamikakeskus, ARS Portselan, Egle Ehtjen, Elna Kaasik, Emma-Elfriide, Ene Raud-Mägi, FP2, Ian-Simon Märjama, IKIGI köitegaraaž, Ingrid Helena Pajo, Julia Valtanen, Kadri Toom, Kärt Seppel, Kersti Karu, Laivi Suurväli, Liisa Kruusmägi, Maarja Mäemets, Margit Salk, Maria-Kristiina Ulas, Mart Vaarpuu, Märt Vaidla ja Tõnu Narro (Narrot), Mart Vainre, Merike Hallik, Mokoko, NOBA, Piret Rohusaar, Sigrid Luitsalu, Sten Saarits, Taavi Talve, Triin Lehismets ja Ubunoir.

Tarbekunstigaleriis on kevadine keraamika näitusmüük, mis toob huviliste ette nii käsitsi vormitud kui 3D prinditud, elektri-, gaasi- või puupõletuses valminud keraamikateoseid 22 kunstnikult; lisaks saab galeriis uudistada ja osta Eesti professionaalset klaasi- ja ehtekunsti. Rikkaliku valiku disaini ja tarbekunsti leiab samuti ARS Showroomist, kus on erikülaliseks Constantine Lisakovskiy (Ukraina) looduslähedane ehtebränd FLORA. Galerii 125 maali-, graafika- ja fotovaliku taustal tutvustab oma uuemaid saavutusi nahakunsti valdkonnas Mirgoods.

ARS Projektiruumis on avatud Eesti ühe tunnustatuma keraamiku, rahvusvahelise keraamikaakadeemia liikme Annika Tederi taimemaailmale ja selle lummusele pühendatud isikunäitus «Fütoutoopia». Kell 17 ja 18 on kõigil keraamikahuvilistel tore võimalus osaleda näitusetuuril koos autoriga!

ARS Showroomi galeriis saab näha Leelo-Mai Aunbaumi näitust «Taevakivid / Shooting Stars». Stuudio 98 seintel on koha sisse võtnud Andres Koorti vaoshoitud värvigammaga suured maalid seeriast «Laotus / Protsess». Hoovimajas on avatud ateljeede päeva puhul võimalik vaadata Sally Stuudio fotokursuse õpilaste näitust «Justkui Sally kompott» ja heita ühtlasi pilk kunstikooli köögipoolele.

Kunsti vaatamisele vahelduseks saavad huvilised kell 16.00–18.30 proovida oma kätt ja silma väikese filmijupi loomisel animakooli animatsiooninurgas (Stuudio 98, tasuta). Kadri Toomi tsüanotüüpia töötoas algusega kell 17, 18 ja 19 saavad osalejad teha graafilise portree ajaloolises fototehnikas (osalustasu 15 eur, soovi korral võib varustada end mustvalge digipildiga). 18.30 toimub Anu Purre ateljees kalligraafiline demonstratsioon. Paljudes avatud ateljeedes saab nende nelja reedeõhtuse tunni kestel lisaks kunstniku ja tema loominguga tutvumisele elada kaasa tööprotsessile ning jälgida teoste sünnilugu.

Kell 18.30 saab keha ja vaimu värskendada klaasikunstniku ja vabasukelduja Maarja Mäemetsa juhendamisel Vinyasa/Hatha joogatunnis (Stuudio 53, tasuta, registreerimisega, kaasa tuleb võtta oma joogamatt)

Kohvi ja kehakinnitust saab ajaloolises Rohelises Kohvikus II korrusel.

Avatud ateljeede päev ARSis pakub ainulaadset võimalust näha oma silmaga, kus ja kuidas looming sünnib ning kes on inimesed nende teoste taga, mida tavaliselt näeme galeriides või disainipoodides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles