Elton Johnist valmib esmakordne dokumentaalfilm

Kultuuritoimetus
Copy
Elton John 2021. aastal
Elton John 2021. aastal Foto: Phillip Faraone

Legendaarsest muusikust Elton Johnist valmib täispikk dokumentaal nimega «Goodbye Yellow Brick Road: The Final Elton John Performances and the Years That Made His Legend», vahendab Rolling Stone. Film keskendub Elton Johni 2018. aastal alanud hüvastijätutuurile, aga teeb ka tagasivaate 70ndate algusesse, kui valmisid virtuoosi esimesed märgilised hitid.

Filmi lavastajateks on R.J. Cutler («Billie Eilish: The World's a Little Blurry») ning Elton Johni abikaasa David Furnish. Dokumentaalfilmis näidatakse seniavaldamata videomaterjali Elton Johni esinemistest, väljavõtteid Johni isiklikest päevikutest ning kaasaegseid kaadreid Johnist koos oma perekonnaga.

Režissöör R.J. Cutler ütles: «On erakordne au, et saan koos David Furnishiga luua intiimse ja ainulaadse portree ühest maailma kuulsamast artistist. Nagu paljude teistegi jaoks, on Elton Johni muusika mu jaoks läbi aastakümnete olnud sügavalt tähenduslik. Võimalus seda dokfilmi teha on tõeline privileeg ja üks mu karjääri tipphetki.»

Dokumentaalfilm ilmub kõigile vaatamiseks voogedastusplatvormile Disney+. Voogedastusplatvorm muutub Eestis kättesaadavaks 2022. aasta suvel.

Elton Johni viimane tuur lõpeb 2023. aastal. Selle käigus annab John üle terve maailma enam kui 300 kontserti. Elton Johnist valmis 2019. aastal muusikaline mängufilm «Rocketman», mis tõi Johnile ja Bernie Taupinile Oscari parima filmilaulu kategoorias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles