Suri Kreeka helilooja Vangelis (1)

Copy
Vangelis Papathanassiou.
Vangelis Papathanassiou. Foto: EPA/Scanpix

Kreeka helilooja Vangelis, kes on avalikkusele tuntud oma filmimuusika poolest, suri 79-aastaselt, ütles neljapäeval Kreeka peaminister Kyriakos Mitsotakis.

«Vangelis Papathanassiou pole enam meiega,» kirjutas peaminister Twitteris. «Muusikamaailm on kaotanud rahvusvahelise (artisti) Vangelise.»

Vangelis on eeskätt kuulus oma muusika poolest ulmefilmile «Blade Runner» ja ajaloolisele spordidraamale «Chariots of Fire». Neist viimane võitis 1982. aastal parima filmimuusika Oscari, alistades teiste seas ka John Williamsi ühe tuntuma filmimuusika Indiana Jonesi filmide esimesele osale («Raiders of the Lost Ark»).

Elektronmuusika pioneer Vangelis leidis inspiratsiooni kosmose avastamisest, loodusest, tulevikuarhitektuurist, uuest testamendist ja 1968. aasta maikuus alguse saanud tudengiliikumisest.

«Suure kurbusega teatame, et suur kreeklane Vangelis Papathanassiou suri teisipäeva, 17. mai hilisõhtul,» vahendas uudisteagentuur ANA tema juristi sõnu.

Mitme Kreeka meediaväljaande kohaselt suri Vangelis koroonaviirusse Prantsusmaal, kus ta elas osaajaliselt, liikudes samuti oma Londoni ja Ateena kodu vahet.

Kümnete filmide originaalmuusika kõrval on ta kirjutanud heliloomingut ka teatrilavadele.

.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles