KUULA ⟩ Lexsoul Dancemachine avaldas suvise videosingli «Lazy Breeze»

Kultuuritoimetus
Copy
Lexsoul Dancemachine
Lexsoul Dancemachine Foto: Gerli Tooming

Lexsoul Dancemachine avaldas suvebriisist pakatava muusikavideo palale «Lazy Breeze», mis on ühtlasi teiseks singliks juunis ilmuvalt lühialbumilt «Lex On The Beach». Külma maikuud soojendatakse kuuma esilinastusega Funk Embassy Suareel, mis toimub 20. mail Botikus.

«Laksberg pakkus selle demo välja ja pani sellele nimeks «Lazy Breeze». Kui koorus meie uue EP kontseptsioon, haarasin sellest pealkirjast kinni ning üritasin sõnadesse tuua kesksuvist leitsakut,» kommenteeris Robert Linna. «Sõnad kirjutasin keset talve, kõige külmemal ja lumisemal ajal. Ütleme nii, et päris hea väljakutse oli visualiseerida end palavasse randa päevitama.»

Singli klaveripartii salvestati EMTA laval Steinway klaveriga. Kuna Joonas Mattias Sarapuu oli vahetult enne ootamatult haigestunud, mängis põhikäigu sisse Robert ise. Loo point on lühidalt ja toorelt: «On hästi palav, lähme koos ujuma.»

«Eks seal on ka romantiline alatoon juures, ja lisaks mõte, et puhkus on ikkagi vaja välja teenida. Samuti see tunne, kui kuuma ilma käes mahedat briisi tunned. Või see, kui hüppad vette - täielik jahutus. Just «laisk tuuleiil» kujundas terve EP suunda. Olime väga lähedal, et ka lühialbumi nimeks «Lazy Breeze» panna,» avas bänd tagamaid.

Ka videovõtted toimusid külmal ajal - märtsis. Paras väljakutse, sest puudus igasugune jume, et suvist vaibi välja mängida. «Nägime välja nagu keedetud pelmeenid. Õnneks grimmikunstnikud päästsid olukorra,» rõõmustas Linna. Muusikavideo režissööriks on Rasmus Lill ja operaatoriks Lee Kelomees. Üldine stilistika sai valitud suve-retro hõngu ning videokeeleks lahe ja laisavõitu lo-fi. «Mul on hea meel, et Lex minuga lo-fi'd teha tahtis, tänapäeval võib-olla võtavad bändid end natuke liiga tõsiselt ja me soovisime midagi lihtsat, lolli ja lahedat teha,» nentis Lill.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles