Vaba Lava minifestivalil mängitakse hooaja parimaid lavastusi

Kultuuritoimetus
Copy
Etendus «Error 403»
Etendus «Error 403» Foto: Vaba lava

23. – 26. mail toimub Tallinna Vaba Laval aastat kokkuvõttev teatrinädal «Minifestar», mille jooksul mängitakse hooaja parimaid lavastusi ning mõningaid neist viimast korda.

Etendamisele tulevad «Error 403», «Mul oli nõbu», «Kaks garaaži» ning Ukraina sõjast rääkiv «H** Voine. Ukraina. Kirjad rindelt».

«Heameel on lõpuks teha teoks, mida oleme ammu tahtnud teha — hooaega kokkuvõtvat festivali oma lavastustest. Pandeemia ei lasknud seda varem realiseerida, aga nüüd on Marius Ivaskevičiuse kuraatorprogrammi valik vaatajate ees. Lisaks Narva päev 26. mail, mis ka ammune idee,» kommenteeris Vaba Lava juht Märt Meos.

«Meie selle hooaja lõpp on olnud pöörane. Ukraina sõjateemalise lavastuse kiire välja toomine ja edu. Kutsed rahvusvahelistele festivalidele ja hiljutine külaskäik Brüsselis. Samuti külalisetendused Leedu rahvusteatris ja Riias.» lisas Meos. «Vaba Lava kihutab edasi ja teeb omal vaiksel moel ajalugu. Publik on seda märganud. Loodetavasti märkavad seda ka need, kes on Eesti Vabariigis loodud kultuuri ja teatri eest seisma.»

Minifestari vimasel päeval, 26. mail, tuleb aga Narva linn ning sealne Vaba Lava Tallinna. Telliskivi Vaba Lava ees ja sees sh Kärbes Kitchen & Bar ruumides, saab toimuma Narva Päev. Üritus, kus piirilinn toob Tallinnasse oma parimad käsitöölised ja toiduvalmistajad, muusikud ja DJ’d. Päev läbi toimuv üritus päädib õhtuse teatrietenduse ja järelpeoga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles