Kumu filmihooajale panevad punkti Sparksi vennad

Kultuuritoimetus
Copy
Bänd Sparks
Bänd Sparks Foto: Bändifoto

Üks eelmise aasta paremaid dokumentaalfilme «Sparksi vennad» lõpetab tänavuse Kumu kultuuriteemaliste dokumentaalfilmide kevadhooaja.

USA ansamblit Sparks, korraga üht kõige edukamat, alahinnatumat, mõjukamat ja ignoreeritumat popbändi muusikaajaloos portreteerib oma filmis vendade Ron ja Russell Maeli andunud fänn, nimekas inglise režissöör Edgar Wright.

Tulemuseks on hoogne ja humoorikas muusikaline odüsseia läbi viie aastakümne, mil Sparks on tegutsenud, näitamata üles väsimuse märke.

«Ma ei mäleta viimast korda, mil mul oleks suunurgad filmi algusest lõpuni sedavõrd kõrvuni olnud. Tegemist on energilise, rõõmsameelse ja elujaatava oodiga veidrusele, loomingulisele vabadusele, julgusele erineda, tahtmatusele tööstuse ja publiku ootustele alluda, ühtaegu iseendaks jäämisele ja pidevalt edasiarenemisele,» kirjutas Andrei Liimets pärast filmi linastust viimasel PÖFFil.

Seda on paljud maailma filmikriitikud nimetanud üheks eelmise aasta parimaks dokumentaalfilmiks.

See on kohustuslik järelvaatamine neile, kes käisid 4. mail Sparksi Tallinna kontserdil, aga ka neile, kes sinna ei jõudnud.

Kolmapäeval, 25. mail kell 18 Kumu auditooriumis toimuva seansi juhatab sisse ajakirjanik ja muusikakriitik Mart Juur.

Kultuuriteemaliste filmide sarja «Kumu dokumentaal» korraldavad Kumu ja PÖFF. Sissepääs kõigile selle sarja seanssidele on prii.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles