KUULA ⟩ Triinu Upkini värske singel «Kiisu» paljastab naiste elu pahupoole

Kultuuritoimetus
Copy
Triinu Upkin
Triinu Upkin Foto: Albert Kerstna

Vaid kolm nädalat pärast esiksingli «Emale» ilmumist, avalikustas laulev baleriin Triinu Upkin oma teise singli «Kiisu» – seekord koos muusikavideoga.

Upkini sõnul räägib laul kelmikas-sarkastilises vormis naiste elu pahupoolest. «Minu jaoks on see lugu kammitsaist, mida me iseendile mingi absurdse fassaadi või püüdmatu ideaali nimel oleme valmis seadma ja ka imelisest võitlusvaimust, mida nende kaitsmisel üles võime näidata,» selgitab autor.

Seekordne singel valmis koos muusikavideoga. Triinu peab video produtseerimist ja selles laulu peategelaseks kehastumist lõbusaks väljakutseks. «Esimesel vaatamisel võib ehk loo sõnum segaseks jääda, sest videogi järgib meela kiisu taktikat, ega anna oma sügavamat sisu kergesti kätte,» märgib ta, «nii et soovitan mitu korda kuulata ja vaadata!»

«Kiisu» sõnad ja viisi kirjutas Triinu ise, salvestamisel lõid kaasa tuntud muusikud: Rain Rämmal klahvidel, Jaan Jaanson kitarril, Kaarel Liiv basskitarril ja Eno Kollom löökpillidel ning helirežii, kokkumängu ja lõppviimistluse tegi Kaspar Leesme. Muusikavideos astuvad lisaks Triinule üles kass Miina ja rahvusballeti artistid Karina Laura Leškin, Svetlana Anslan, Ksenia Seletskaja ja Ellinor Piirimäe, video filmimine ja montaaž Albert Kerstnalt.

Eesti Rahvusballeti artist Triinu Upkin astus hiljuti avalikkuse ette laulja- ja laulukirjutajana. Tema esiksingel «Emale» ilmus 5. mail 2022.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles