«Moulin Rouge'i» lavastaja eluloofilm Elvis Presleyst vapustas Cannes'i

Kultuuritoimetus
Copy
Näitleja ja laulja Austin Butler Elvis Presley rollis
Näitleja ja laulja Austin Butler Elvis Presley rollis Foto: Kaader filmist

Cannes'i filmifestivalil toimus lavastaja Baz Luhrmanni eluloofilmi «Elvis» maailma esilinastus. Rock and roll'i kuningaks tituleeritud muusikut Elvis Presleyt kehastab näitleja Austin Butler oma esimeses märgilises rollis. Butleri kõrval astub filmis üles Tom Hanks.

Kui «Elvis» Cannes'i filmifestivalil lõppes, teenis see publikult seisva ovatsiooni ja aplausi, mis kestis tervelt 12 minutit. Ükski senine tänavu Cannes'is linastunud film pole nii pikka aplausi pälvinud.

Publikut vaimustas «Elvises» eriti tugevalt näitleja Alton Mason, kes astub filmis üles Little Richardina ja esitab uhkeid tantsuliigutusi tehes Little Richardi kuulsat laulu «Tutti Frutti».

Ovatsiooni käigus kallistas lavastaja Baz Luhrmann osatäitjaid ja oli selgelt liigutatud filmile usaldatud soojast vastuvõtust. Olles kõne alustades pisarad pühkinud, meenutas Luhrmann oma esimest Cannes'i-kogemust, kui linastus tema 1992. aasta debüütfilm «Strictly Ballroom».

Eesti kinodesse saabub «Elvis» juuli alguses. Filmi on juba kiitnud ka Elvis Presley tütar Lisa Marie Presley, kes kirjutas Instagramis: «Austin Butler kandis ja väljendas mu isa südant ning vaimu imekaunilt.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles