99 haigust sarapuuvihaga ehk vaimude väljaajamine KUMUs

, filosoof ja infernoloog
Copy
Lembit Sarapuu. Läänemere sünd. 1993. Õli, lõuend. Tartu Kunstimuuseum.
Lembit Sarapuu. Läänemere sünd. 1993. Õli, lõuend. Tartu Kunstimuuseum. Foto: Tõnu Tamm

Perfection is always anti-democratic.

Marina Abramović

Just nii väitis kuulus Eesti šamaan Kaika Laine aka Wave Grass intervjuus kuulsale Šveitsi antropoloogile Jeremy Narbyle: sarapuuokstest vihaga ongi võimalik välja ajada 99 haigust, lisaks sama palju vaime ja muid olevusi.

Lembit Sarapuu on välja astunud justkui Graham Hancocki, Brian C. Muraresku või Terence McKenna võlumaailmadest, kus lehvib mingi kihilise ajatuse ja isevärkliku napaka psühhedeelse sõpruse vaim.

Ja mitte lihtsalt välja astunud, vaid välja astunud tohutu hulga nodiga. «Sellist nodi juba teistel pole!» Jesss! Sarapuu nodi on nii unikaalne, et kuku või pikali! See paistab pärinevat feno-, geno-, skiso-, arhe- ja metatüüplate prügikastidest ja hämaratest solgiaukudest, kus seitsmepäevane jogurt on segamini rõvedate hallitanud šampinjonidega, vaakumpakendis Edam-juustude, kräsupea-kookide, mädaneva kala ja üleküpsenud tomatitega. Vanameistri dumpster diving ei arvesta üldse mingite sündsuse ja normcore piiridega, tegelikult pole kunagi arvestanudki. Juba 90 aastat! Tehke järele! Fanaatilised hügieenikud nõuaksid kohest sanitaarpäeva. KUMUs, nüüd ja kohe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles