Kauksi rannas toimuv festival Mägede Hääl avalikustas muusikaprogrammi

Kultuuritoimetus
Copy
Röövel Ööbik klubis D3 üritusel «Naapurivisa».  FOTO: Priit Põder
Röövel Ööbik klubis D3 üritusel «Naapurivisa». FOTO: Priit Põder Foto: Priit Põder

1.–2. juulil Kauksi rannas toimuv festival Mägede Hääl avalikustas uued esinejad, nende seas Röövel Ööbik, Mart Avi, Valge Tüdruk ning Ukraina artistid Poly Chain, Bodya Konakov, Alian Core ja Mlin Patz.

Juuli avapäevadel Kauksi randa kerkival kahel festivalilaval esineb kokku 26 artisti ja DJ-d Eestist ja Ukrainast. Harva esinev legendaarne bande Röövel Ööbik esitleb nii uut kui ka vana materjali. Kodumaise kunstpopi rahvusvaheliselt eredaim tegija Mart Avi teeb oma esimese Eesti kontserdi kevadel ilmunud albumi «Blade» kavaga. Meeldejäävate esinemiste poolest tuntud etenduskunstnik Valge Tüdruk toob Peipsi äärde kväär-feministlikku provokatsiooni.

Tänavuse Mägede Hääle kõik välisesinejad tulevad Ukrainast. Kiievi skeenet esindavad sealse elektroonilise tantsumuusika renessansi üks juhtivaid tegijaid, sooja analoogsaundi meistrist helikunstnik ja produtsent Poly Chain ehk Sasha Zakrevska ning DJ, muusik ja plaadielibli ШЩЦ boss Bodya Konakov. Odessast tuleb väljasalvestuste kolllaaže, dub-rütme ja kitarrihelisid liitev Mlin Patz ehk Polina Matskevych, kes esineb festivalil ka oma lo-fi surfirocki bändiga Chillera. Samuti on kavasse lisandunud düstoopilist tulnukapopi loov multimeedia-artist Alian Body.

Kodumaistest tegijatest on kavasse lisandunud techno't ja ambient'i ühendavad Galaktlan x Alex Wulf, psühhedeelse elektropungi bänd PVC16, Londonist Tallinna kolinud tume-elektroonika karakter The Lunacy of Flowers ja dekonstrueeritud klubimuusika duo Bible Club ning DJ-d Smoke Break, Ats Luik & Kristopher Luigend, Roma Vjazemski, Tanel & Art, Rain Tolk ja Jaan Pavliuk.

Varem välja kuulutatud artistide seas on oma värsket loomingut esitlevad Vera Vice, San Hani & Metabora, manna, KEETAI, Janek Murd, Siemens Nokia ning Eestis resideeruv Ukraina päritolu eksperimentaalmuusik Valentina Goncharova.

Koostöös kinoga Sõprus avatakse festivalil rändkino «Družba».

Kui esimesel neljal aastal toimus Mägede Hääl Kohtla-Nõmmel kaevandusmuuseumi tööstusmaastikul, siis tänavu kerkivad festivali live-lava ja rannalava teist aastat järjest Kauksi liivaranda. Festivali muusikaprogrammi ajakava ja kinoprogramm avalikustatakse lähinädalatel.

Kuni järgmise kolmapäeva, 9. juuni südaööni on festivali passid Ticketeris müügil soodushinnaga 39 eurot. Alates 10. juunist maksab pilet 49 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles