AK Pensionil liidukantsleri koomilised detektiivimängud

Helen Pärk
, krimikriitik
Copy
David Safier, «Miss Merkel. Mõrv Uckermarkis».
David Safier, «Miss Merkel. Mõrv Uckermarkis». Foto: Raamat

Saksa kirjaniku David Safieri (snd 1966) humoorikas krimiromaan «Miss Merkel. Mõrv Uckermarkis» on suurepärane võimalus eemalduda igapäevastest muremõtetest ning lasta end kaasa haarata vaimukast ideest, milline võiks välja näha Angela Merkeli elu pärast seda, kui ta on Saksamaa liidukantsleri ameti maha pannud.

Hoogne krimilugu saab alguse ajal, kui füüsikuharidusega Angela ja tema kvantkeemikust abikaasa Joachim (hüüdnimega Achim) on juba kuus nädalat elanud Uckermarki vallas, pidades pensionipõlve väikeses (väljamõeldud) linnakeses Klein-Freudenstadtis. Teineteist hellitavalt Puffeliks ja Puffeliineks kutsuva abielupaari sooja ja sõbralikku pereringi kuuluvad ka hiljuti varjupaigast võetud väike heledakarvaline mops Putin, kellel on aeg-ajalt probleeme majas puhtuse pidamisega, ning kahemeetrine ihukaitsja Mike, kes vohmib sisse kõik Angela tehtud magusad küpsetised maasikakookidest võikeeksideni.

Ühel jalutuskäigul «maheda maipäikese all» kohtab nelik kohalikku vabahärrat Philipp von Baugenwitzi, kes nende suureks hämminguks kannab esiisa rüütlivarustust ja ratsutab ümbruskonnas ringi musta täkuga. Hoolimata meespere vastuseisust jääb peale Angela soov minna õhtul «ratsarüütlile» kuuluvasse Baugenwitzi lossi veinipeole. Mõned tunnid hiljem leiab ta raudrüüs peoperemehe lossi veinikeldrist surnuna. Kuna Achimi rehkenduste kohaselt on tema abikaasal 81,4 protsendil juhtudest õigus, loodab Angela, et ka seekord – nimelt on naine veendunud, et tegemist on mõrva, mitte enesetapuga.

Kahjuks ei ole kohalik politseijaoskonna ülem Angela teooriast sugugi huvitatud, seega on ainus võimalus ise loosse selgust tuua. Kuid koos mõrvari leidmisega tuleb isehakanud detektiivil lahendada ka suletud veinikeldri mõistatus; Angela usub, et kusagil peab olema salauks. Huvitavaks muudab juhtumi ka see, et kõik kuus kahtlusalust on naised: abikaasa, eksabikaasa, rase armuke, endine armuke, puberteetikust kasutütar ning lossihärra hoolimatu käitumise tõttu karjäärist loobuma pidanud vibusportlane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles