Tartu Raadi kalmistul meenutatakse säravaid kunstnikke

Kultuuritoimetus
Copy
Enn Lillemets
Enn Lillemets Foto: Berta Jänes

11. juunil kell 12 toimub kogunemine Tartu Raadi kalmistu peavärava (Kalmistu tänav) juures, et jalutuskäigul koos Enn Lillemetsaga meenutada eesti kunstnikke ning külastada nende haudu. Jalutuskäik toimub näituse «Värvide ilu. Eesti kuldaja kunst Enn Kunila kollektsioonist» publikuprogrammi raames.

Publikuprogrammi raames käsitles Enn Lillemets näitust «Värvide ilu. Eesti kuldaja kunst Enn Kunila kollektsioonist» läbi enda pilgu: «Seitsekümmend maali Enn Kunila kunstikogust kajastavad hästi seisu, kuhu eesti maalikunst oli jõudnud Eesti Vabariigi sünni ajaks Konrad Mäe ja tema kaasaegsete toel. Nende mõjutustel avati Tartus «Pallase» ateljeed, millest kujunes meie esimene kõrgem kujutava kunsti kool.»

Enn Lillemets on kirjanik, näitleja, lavastaja ja kultuuriloolane. Ta on Kunstiühingu Pallas esimees. 1988. aastal oli ta üks kunstiühingu taastajaid ja selle maalistuudio, hilisema Konrad Mäe Ateljee käivitajaid.

Jalutuskäigul osalemiseks tuleb tasuda osalustasu 8 eurot ERM-i e-poe kaudu hiljemalt 10. juunil 2022. Lunastatud pilet võimaldab külastada ERM-i näituseid «Värvide ilu. Eesti kuldaja kunst Enn Kunila kollektsioonist» ning «Talomuro ilmaruum. Lõuna-Eesti loojad» 11. ja 12. juunil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles