Klassikaline muusika jõuab esmakordselt Fotografiskasse

Kultuuritoimetus
Copy
Triin Ruubel
Triin Ruubel Foto: KRÕÕT TARKMEEL

Tänavu 11.–12. augustini leiab Tallinnas Fotografiskas esimest korda aset kammermuusika festival. Festivali eesmärk on tuua klassikaline muusika tavapärasest kontserdisaalist välja.

Festivali on kokku pannud Kärt Ruubel, keda Fotografiska ja sealne atmosfäär on alati paelunud. «Siin saavad kokku nii paljud head asjad - auhindadega pärjatud kokakunst, imekaunis fotograafia ja loomingulised inimesed. Soovin, et sellises keskkonnas saaksid kõik inimesed nautida klassikalist kammermuusikat.»

Festivalil kõlab Ameerika minimalistide Steve Reichi ja Philip Glassi ning Haydni, Beethoveni, Schuberti ja Mozarti looming. Esinevad Triin Ruubel, Xandi van Dijk, Theodor Sink, Egert Leinsaar, Johannes Välja ning M4GNET kvartett.

«Valisin välja oma absoluutsed lemmikteosed ja -esitajad. Soovin, et see ajatu muusika kõlaks väiksemas ruumis, kui tavapärane kontserdisaal, et muusikute ja publiku vahel tekiks vahetu kontakt. Tahan luua sellise atmosfääri, kus muusikud ja publik oleksid justkui sõbrad, kes üksteist külastavad ning suurest armastusest muusika vastu võtsid pillid kätte ja hakkasid üheskoos musitseerima.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles