KINDEL LAKS ⟩ Öösel üleval olemisest, hommikustest tänavatest ja lamba nägu jänestest

Kristina Herodes
, ajakirjanik
Copy
Ajakirjanik tööhoos. Kristina Herodes Hard Rock Laagris
Ajakirjanik tööhoos. Kristina Herodes Hard Rock Laagris Foto: Heidi Ruul

Milliste kultuurielamustega suvele vürtsi lisada? Kristina Herodes soovitab võtta ratas ning vändata just inimlikus tempos otse elu keerisesse. Välja on nopitud ka muusikalised maiuspalad ning üks salajane hobi, mis igaühe loovuskraanid lahti keerab. 

Elamused õiges tempos

Suvine kultuuri-error number üks on minu jaoks see, et kõike sajab robinal kaela liiga palju ja liiga kiiresti. Igal pool tahaks olla, aga see lööb tempo lakke ja aju lühisesse. Kodus raamatut lugeda tundub seevastu liiga aeglane meetod elamusi saada. Koroona-aastatel leidsin enda jaoks ideaalse tasakaalupunkti – kruiisida jalgrattal läbi elu. Sõita varahommikul läbi ärkava linna, linnulaulu ja viltuse päikese. Kohata hõredatel tänavatel varaseid karjääriinimesi ja hiliseid pidulisi, koerajalutajaid, kodutuid, armunuid, hulkuvaid kasse... Tõesõna, see on kirgas kultuurielamus otse pulbitseva elu südamest!

Kristina rattaga FOTO:
Kristina rattaga FOTO: Foto: Säde Külaots

Originaalsed ja vitaalsed saundid

Eestis tehakse ülipalju väärt loomingut, aga muusikarindel läheb minu arvates eriti hästi. Mul on aastatega välja kujunenud kaks superlemmikut, kes haaravad alati kaasa kire, eksperimenteeriva kõla ja unikaalsusega. Need on Gram-Of-Fun ja Lexsoul Dancemachine (pildil). Vahepeal tekkis juba tunne, et jõlgun järjest kaasas igal nende laivil ning kargan seal ennastunustavalt pahkluud pahupidi. Energialaks on lihtsalt nii ehe! 1. juulil saab mõlemat bändi kuulata ülikihvtis paigas – Tallinna kruiisiterminalis – ning 16. juulil mürgeldab Gram-Of-Fun Positivusel ja 9. septembril annab Lexsoul Telliskivis sünnipäevakontserdi.

Lexsoul Dancemachine FOTO:
Lexsoul Dancemachine FOTO: Foto: Gerli Tooming

Gram-Of-Fun tuli sel nädalal välja uue looga «5AM», milles keeb suvine kreisi vaib, nii et ka varahommikul ei maga mitte keegi. Lugu kõlab intrigeerivalt ja värskelt ning tõmbab kohe kaasa tantsima. «Usun, et kogu bänd on nii heas kui halvas tuttav hommikuse kella viiega. Selle loo põhiteemaks on just need ööd, kus uni sind lihtsalt üles ei leia...» selgitab solist Kristel Aaslaid kavalalt muiates.

Gram-Of-Fun uue loo 5AM meeleolu. FOTO:
Gram-Of-Fun uue loo 5AM meeleolu. FOTO: Foto: Gof

Kuula uut lugu siit:

Hakka ise maalima

Kunst teeb hinge avaramaks ja keerab loovuse kraanid lahti. See on niivõrd mõnus tegevus, et minu arvates on lausa kuritegelik seda väärt teraapiat vaid kitsale professionaalide tsunftile reserveerida. Värvide kaudu suudab igaüks end väljendada, see vajab vaid vabadust ja julget pealehakkamist. Unusta ära kõik need «sa ei oska joonistada»-jutud ja lajata neile kontrastiga! Kelle asi see peaks olema, kui sinu loodud jänes meenutab hoopis lammast? See pole üldse oluline, kas pilt midagi kujutab või mitte – looja hing on seal alati sees.

Hakka ise maalima FOTO:
Hakka ise maalima FOTO: Foto: Kristina Herodes

Hellasüdamelised raskemuusikasõbrad

Suvesündmuste tipphetk on minu jaoks Hard Rock Laager, kus kohtuvad – ärge imestage midagi – kõige hellemad ja ilusamad hinged. Raske muusika leitakse sageli läbi saatuselöökide, kuid need õpetavad inimestele ka empaatiat, sügavust ja soojust.

Ma pole kusagil kohanud nii lahedaid inimesi kui HRLi kambas, kus kõigist saavad sekundiga sõbrad. Sel aastal 1.–2. juulil Vana-Vigalas, laval möllab hulk bände ja peaesinejaks on ekstreemmetallist Devin Townsend. Ja sel aastal pole isegi piletid juba suve hakul otsas nagu sageli juhtub.

HRLi tavaline rahvas – pealt karmid, seest armsad. FOTO:
HRLi tavaline rahvas – pealt karmid, seest armsad. FOTO: Foto: Kristina Herodes
HRLi tavaline rahvas – pealt karmid, seest armsad. FOTO:
HRLi tavaline rahvas – pealt karmid, seest armsad. FOTO: Foto: Kristina Herodes
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles