Lexsoul Dancemachine tõmbab suve käima uue lühialbumiga

Kultuuritoimetus
Copy
Lexsoul Dancemachine FOTO: Gerli Tooming
Lexsoul Dancemachine FOTO: Gerli Tooming Foto: Gerli Tooming

Lexsoul Dancemachine avaldas täna, 10. juunil striimitava EP «Lex on the Beach». Suveootusest laetud album jõuab kuulajateni ka füüsilisel kujul ning seda eeltellitava vinüülina. 1. juuli saabub samuti eriliselt - värsket muusikat esitletakse mini-festivali näol Tallinna Kruiisiterminalis.

 

Hüperenergiline tantsumasin tõmbab uue loominguga veidi hinge, plaadil kohtuvad lõõgastav yacht rock, AOR, jaapani linna-pop ja siidine Miami Vice'i atmosfäär. Helikeele inspiratsiooniks said lämmatavalt palavad ilmad ja mõnusad jahutavad briisid.

«Meie uus EP on täielik ja täiuslik suve soundtrack!» rõõmustas Robert Linna. «Idee sai alguse sellest, et me kammisime Martin Laksbergiga demosid läbi ning panime tähele, et päris mitu lugu olid baleaarilise funk'i ja yacht-rock'i vaibiga.»

Lühialbumile vormiti kokku 4 lugu, mis avavad Lexsouli natuke teistsugusest küljest. «Me pole ainult higist nõretav küttebänd, vaid oskame ka jahutada ja lõõgastada,» kommenteeris Linna uut muusikalist suunda.

Albumi visuaalse poole eest vastutab digikunstnik Estookin, kellega oli väga sujuv varasem koostöö «Lexplosion II» albumi kujunduse loomisel. Esimesena valmis graafika «Pigeon Pit» singlile, mis kujutab palavat suvepäeva kontoris ning proovib edasi anda puhkuse igatsemise tunnet. Ülejäänud teosed valmisid selle pildi põhjal ning kätkevad endas suvist kuumust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles