Saurusefilmide saaga teeb viimaseid vaevalisi hingetõmbeid

Ralf Sauter
, filmikriitik
Copy
Sauruste metsas tuleb ujumisoskus kasuks.
Sauruste metsas tuleb ujumisoskus kasuks. Foto: Filmikaader

Uus «Jurassic World» astub sammu, mida saurusefännist laps minu sees juba mõnda aega ootas: näidatakse maailma, kus dinosaurused on tagasipöördumatult valla pääsenud ja inimesed peavad õppima nendega koos eksisteerima.

Ühtlasi suurendab selle järje uudisväärtust tõsiasi, et esimest korda naasevad korraga kolm esimese «Jurassic Parki» põhitegelast. Sam Neilli, Laura Derni ja Jeff Goldblumi tagasitulek osutus vajalikuks, sest kolmiku toimiv ekraanikeemia aitab ergutada kuivetut lugu.

Järjena on «Jurassic World: Ülemvõim» selline, nagu seeria uus osa justkui olema peaks. Sauruste loomisel on ühendatud kaasaegsed arvutiefektid ning praktilised efektid ning tutvustatakse hirmsat sauruseliiki, kelle kõrval türannosaurus mõjub kaisuloomana. Seejuures tõstatab lugu eetilisi küsimusi seoses geenitehnoloogia kasutamise ning kloonimisega. Seda aga mitte niivõrd dinosauruste, kuivõrd kloonitud tüdruku ning hiidputukate kaudu, justkui tahtnuks lavastaja Colin Trevorrow eitavalt teha kõike muud kui nauditavat saurusefilmi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles