Ilu sureb viimasena (3)

Kaarin Kivirähk
, Kaasaegse Kunsti Eesti Keskuse kommunikatsioonijuht
Copy
Anna Mari Liivrand oma ateljees ARSi
majas. Ta on sel aastal jõudnud pälvida nii kultuurkapitali kui Graafika Uue Tulija preemiad.
Anna Mari Liivrand oma ateljees ARSi majas. Ta on sel aastal jõudnud pälvida nii kultuurkapitali kui Graafika Uue Tulija preemiad. Foto: Mihkel Maripuu

Äsja lõppenud Eesti Kunstiakadeemia iga-aastaselt lõputööde festivalilt «TASE» võis seekord leida ka magistrikraadi omandanud kunstniku Anna Mari Liivranna teose «Kujunemise põgus silmitsus». Sel aastal võitis noor kunstnik kultuurkapitali ja Graafika Uue Tulija preemiad. Kohtusime kunstnikuga tema ateljees ARSi kunsti­linnakus, kus laualt leiab vitraažitegemise tööriistad, peatselt teose osaks saavad tarkusehambad ja terve virna raamatuid ornamentidest.

 

Anna Mari Liivrand (1993)

Õppinud EKAs skulptuuri ja installatsiooni (BA 2016)

Õppinud EKAs kaasaegse kunsti õppekaval (MA 2022)

Noore skulptori preemia (2014)

Eduard Wiiralti stipendium (2020)

Eesti Kultuurkapitali kujutava ja rakenduskunsti sihtkapitali aastapreemia (2021)

Graafika Uue Tulija preemia (2022)

Anna Mari Liivranna töid saab praegu näha Telliskivi loomelinnaku rohelises saalis näitusel «Tuur skulptuur»

Anna Mari Liivrand ütleb, et soovib oma töödega kujundlikult edasi anda tänapäeva maailma emotsionaalset seisundit. Haprus, kaduvus ja melanhoolia on tema töödes võetud kokku ornamentaalsete objektide ja joonistustega. Talle meeldib mõelda endast kui «kujundajast» – mingite oluliste, teisi kõnetavate kujundite ja metafooride visualiseerijana. Seejuures ei loo ta tingimata totaalseid keskkondi, vaid pigem ehitab detailidest üles oma maailma.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles