«Nagu karaoke!» Sex Pistolsi laulja John Lydon sõimas punkbändist rääkivat seriaali

Kultuuritoimetus
Copy
John Lydon
John Lydon Foto: Yui Mok/PA Wire/Press Association Images

Sex Pistolsisse kuulunud John Lydonil ehk Johnny Rottenil pole midagi head öelda uue minisarja «Pistol» kohta, mis räägib legendaarse punkbändi hiilgeajast 70ndatel. Lydon on juba kaotanud sarjaga seotud kohtuasja ning ütles The Guardianile antud intervjuus, et «Pistol» mõjub nagu «ebaloomulik karaoke».

Mai lõpus voogedastusplatvormidele Hulu ja Disney+ ilmunud «Pistolis» kehastab Johnny Rottenit näitleja Anson Boon. Sid Viciousina astub üles Louis Partridge, Steve Jonesina Toby Wallace, Paul Cookina Jacob Slater ning Glen Matlockina Christian Lees. Ühtlasi kuulub näitlejaskonda tuntud Maisie Williams. Sarja aluseks on kitarrist Steve Jonesi memuaar «Lonely Boy: Tales From A Sex Pistol».

Kuueosalise minisarja lavastajaks on kriitikute seas armastatud Danny Boyle, keda tuntakse filmide «Trainspotting» ja «127 tundi» järgi. Sellele vaatamata on John Lydon püüdnud sarja valmimist igal võimalusel takistada ning pildunud selle suunas karme sõnu. Lydon ei olnud päri sarja tegemisega ning ütles 2021. aastal, et see on kõige «lugupidamatum pask», mida ta on enda karjääri jooksul pidanud taluma.

2021. aastal läks ta Sex Pistolsi bändikaaslaste vastu kohtusse, sest lootis keelata Sex Pistolsi muusika kasutamist sarjas. Paraku jäi Lydon kohtus kaotajaks, mis põhjustas muusikule raskeid rahaprobleeme.

Värskes The Guardianile antud intervjuus kurtis sarja vastu sõja kuulutanud Lydon: «Seriaal käib vastu kõigele, mille nimel me kunagi seisime. Kõigele, mis meie ellu väärtust tõi. Ja nüüd tehti see kõik odavaks, et saaks sarja tegemisega viieka juurde teenida? Ei tundu eriti inimlik.»

Kuigi Lydon ei ole sarja ise vaadanud, nägi ta reklaamklippi, mille kohta Sex Pistolsi laulja ütles: «See on nagu karaoke. Näitlejate hääled, kõnepruuk... Nad räägivad nagu jõmpsikad, kes arutavad viimase aja hädadest. See ei tundu üldse õige! Nii ebaloomulik.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles