Mandoterror avaldas juuniküüdistamise mälestuspäeval loo Eesti ajalooõudustest

Kultuuritoimetus
Copy
Kuvatõmmis Mandoterrori uue singli «Olla vaba» muusikavideost
Kuvatõmmis Mandoterrori uue singli «Olla vaba» muusikavideost Foto: Kuvatõmmis

Kuldse plaadiga pärjatud folk-rokk ansambel Mandoterror avaldas uue singli «Olla vaba» juuniküüditamise mälestuspäeval. 

Varem on ansambel andnud välja albumi «Kodumaa laantes», mis ilmus 2021. aastal ja pälvis ka tunnustuse Kuldne Plaat 2022. Lisaks mandoliinile kõlavad helipildis massiivsed kitarrid ning trummid, millele on omakorda otsa põimitud käredad vokaalid.

Mandoterrori esimene singel pärast albumi ilmumist kannab pealkirja «Olla vaba» ning selle sisu keskendub salapiiritusveo ajastule ja sellele järgnenud Nõukogude Liidu repressiivorganite põhjustatud kannatustele. Loo olemus on aus, valus ja intensiivne.

«Loo sõnum on tänagi väga aktuaalne ning kogu maailmas toimuva sündmusteahela keskel ei tohi me unustada ega andestada,» sõnas loo autor Kristjan Kuusmik.

Lugu koos muusikavideoga ilmub 14. juunil kell 19:00 Youtube'is, kus toimub ka muusikavideo esmaettekande ühisvaatamine. Video on filmitud Purtse Kurjuse Ohvrite leinapargis.

Singlit saad kuulata siit: 

MandoTerror on viieliikmeline ansambel, mille koosseisu kuuluvad Kristjan Kuusmik (laulja, kitarr), Peeter Priks (kitarr), Tanel Sakrits (mandoliin), Veli Rooger (trummid), Aap Odres (basskitarr).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles