GALERII ⟩ Fotomuuseumis avati Eesti 1930. aastate tippfotograafi originaalide näitus

Triin Brigitta Heidov
, Teemaveebide suvereporter
Copy

Fotomuuseum avas 16. juunil aasta põhinäituse Eesti 1930. aastate tippfotograafist Carl Sarapist «Eesti pildis. Fotograaf Carl Sarap 1893-1942».

Carl Sarap (1893-1942) oli 1930. aastate lõpul üks Eesti tuntumaid fotograafe. Tema looming oli enda aja kohta erakordselt kõrge kvaliteediga ja tema fotod on esindatud olnud Eesti postkaartidel ning näitustel üle Euroopa. Sarap oli väga laia haardega pildistades nii loodust, elukeskkonda, loomi, portreesid ja üldse kultuuriloo rikkusi. «Olen võtnud omale ülesandeks koostada ajakohane fotopiltide sari, mis kujutaks meie kodumaa kaunimaid kohti ja nägemisväärsusi. Juba paar aastat töötan kindla kava järele pildistades ja jätkan seda järjekindlalt.» Carl Sarap (kirjas Riigiparkide Valitsusele, 1. aprillil 1936)

Fotomuuseumil on plaanis kokku digiteerida 12000 Sarapi fotonegatiivi ja ainult 3000 on veel jäänud. Fotomuuseumi näitusel on üleval Carl Sarapi haruldased originaalfotod.

Fotograafi populaarsust näitab ka see, et näituse külastajate seas leidus palju fotograafe, kunstnike ja eriala spetsialiste. 
Näituse kuraatorid on Merilis Roosalu ja Annika Haas.
Kujunduse ja graafilise disaini tegi näitusele Anne Järvpõld
Näituse kohta rohkem informatsiooni leiad SIIT

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles