Tahad ehtsat kosmoselaeva «Tähesõdadest»? Miljoniga saab!

Kultuuritoimetus
Copy
Darth Vader filmis «Tähesõjad: Osa V - Impeeriumi vastulöök»
Darth Vader filmis «Tähesõjad: Osa V - Impeeriumi vastulöök» Foto: Capital Pictures/Scanpix

21. juunil algab Los Angeleses neljapäevane oksjon, mille käigus saab nii veebis kui kohapeal endale krabada mitmeid kuulsates filmides kasutatud dekoratsioone ja kostüüme. Oksjoni korraldajaks on üks maailma suurimaid filmimeenete ärisid Prop Store.

Kõige soolasema alghinnaga müüakse 1977. aasta «Tähesõdade» jaoks loodud X-wing kosmoselennuki mudelit, mille loojaks oli Industrial Light & Magic. Sedasama mudelit kasutati filmi lõpus toimunud kosmoselahingus, mille visuaalefektid vapustasid 70ndatel vaatajaid.

«Tähesõdade» saagast lähevad müüki veel näiteks Darth Vaderi kostüüm, mis loodi 1980. aastal ilmunud teise «Tähesõdade» filmi reklaamimiseks, ja 2005. aasta jaos «Tähesõjad: Osa III – Sithi kättemaks» näitleja Ewan McGregori poolt kasutatud valgussaabel. Kummagi eseme alghinnaks on 40 000 dollarit.

Oksjonil on võimalik endale krabada ka Jules Winnfieldi rahakott «Pulp Fictionist», Indiana Jonesi päevik, paharettide nukud kahest «Paharettide» filmist või Achilleuse kiiver ajaloolisest suurfilmist «Trooja».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles