Klubis HALL esineb Islandi elektroonilise popmuusika täht

Kultuuritoimetus
Copy
GusGus
GusGus Foto: Pressifoto

Islandi elektroonilise muusika üks tuntumaid maitsekujundajaid GusGus esineb pühapäeval, 21. augustil Tallinnas klubis HALL. Kontserdi piletid on müügil Piletilevis. Esimesed 100 piletit on saadaval hinnaga 25 eurot.

GusGus on Eesti publikule juba tuttav nimi, olles esinenud nii Tallinnas kui ka Narvas. Nende 2014. aasta kontserti Rock Cafes kirjeldas ERR kultuuriportaal kui «täistabamust elektroobikabändide järgi janunevate eestlaste seas» ja oma 2019. aasta Station Narva festivali ülesastumist kirjeldas bänd ise kui «rabavat lööklainet».

Juba 1995. aastal, esialgu filmirühmitusena, alustanud GusGus sai nime Rainer Werner Fassbinderi filmist «Hirm närib hinge seest», milles üks naistegelastest püüdis meespeategelast võrgutada talle kusskussi pakkudes. Laiem rahvusvaheline edu saabus 2002. aastal albumiga «Attention», millelt pärinevad ekstsentrilised tantsuhitid «Moss» ja «David», mida kinnistasid järgnevad Saksa plaadileibli Kompakt alt ilmunud albumid «Arabian Horse» (2011) ja «Mexico» (2014).

Enam kui 25 aastat tegutsenud GusGus on katsetanud lugematute muusikastiilidega technost italo disconi ja UK garage’ist soulini, läbivaiks tunnusjoonteks kõrgläikene produktsioon, sünteetiline atmosfäär, hümnilikud popmeloodiad ja vankumatu tantsubiit. Nad on remiksinud Björki, Depeche Mode’i ja Moloko lugusid ning teinud koostööd Ian Browniga.

Grupis on aegade jooksul osalenud enam kui tosin muusikut, neist nimekamate seas lauljad Emilíana Torrini ja Högni Egilsson ning dj-produtseng President Bongo. Tänase päevani on GusGusi tugitaladeks jäänud selle asutajaliikmetest helilooja, produtsent ja programmeerija Biggi Veira ning laulja Daníel Ágúst Haraldsson.

GusGusi viimane, järjekorras 11. täispikk album «Mobile Home» nägi ilmavalgust möödunud aasta südasuvel. Plaadil kaasa lööv Islandi elektropopi trio Vök laulja Margrét Rán on tänaseks GusGusi täieõiguslik liige, kes astub üles ka HALLi kontserdil.

GuGus toob hilissuvisesse HALLi nii oma viimase albumi «düstoopilise, masinate poolt vallutatud maailma, milles ekslevate hingede ainus eesmärk on hedonistlik naudingute jaht» kui ka vanemaid tunnushitte nagu «Need In Me», «Hold You» ja üleilma edetabelite tippe võtnud «David».

GusGusi kontsert toimub Tallinnas klubis HALL 21. augustil 2022. Uksed üritusele avatakse kell 19, kontsert algab kell 20.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles