Hard Rock Laagri järelpeo sütitab stoner rocki suurnimi Red Fang

Kultuuritoimetus
Copy
Red Fang
Red Fang Foto: Pressifoto

3. juulil annab rokiklubis Tapper kontserdi Ameerika Ühendriikide bänd Red Fang, kes on kaasaegse stoner rock laine üks suurnimesid. Kontsert on ühtlasi ka Hard Rock Laagri ametlik järelpidu.

Murevaba suhtumisega 2005. aastast nime teinud bänd on kuulsust kogunud eelkõige oma julge loomingu, ägedate muusikavideote ja terava naljasoone tõttu. Vastupidiselt paljudele oma aja bändidele, ei karda Red Fang ujuda vastuvoolu ja pista muusikasse sisse parajas koguses huumorit, mis bändi kitarristi ja laulja Bryan Glies sõnul on lihtsalt nende iseloomu peegeldus.

Just läbi muusikavideote on Red Fang andnud edasi oma taju heale naljale, nende endi sõnul on selle võimalikuks teinud Rob McConaughy, kes on teinud videod lugudele nagu «Prehistoric Dog», «Wires» jpt.

Red Fangi olemuses on toores enesekindlus, mis väljendub nii muusikalistes katsetustes kui ka julguses hoida iseenda identiteeti, sõltumata sellest kuivõrd kohatu see kontekstis tunduda võib. Seda lähenemist on tunda nende viimasel albumil «Arrows»: segu kütkestavast rokist ja peohingega metalist, mis kõnetab raskemuusika fänne igast vanusegrupist.

«Red Fang on bänd, kes meenutab meile kõigile, et elu ja ka raskemuusika ei pea nii tõsised olema,» sõnas bändi kohta Damn.Loud Agency juht Roman Demtšenko.

Red Fangiga koos astub laval üles Zahir. 1993. aastal Tallinnas kokku saanud Zahir on Eesti üks pikaajalisemaid raskemuusika bände, kes on hoidnud ennast järjepidevalt obskuursuses ning seeläbi muutunud kohaliku põrandaaluse muusika etaloniks.

Kontsert toimub rokiklubis Tapper, 3. juulil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles