Rakvere «Robin Hood»: Tähtis on hoida tuld

Pille-Riin Purje
, teatrivaatleja
Copy
Rakvere teatri suvelavastus «Robin Hood» Lammasmäel. Müstiline nähtus, kelle päralt lavailma legendimõõde, on nõid Mathilda.
Rakvere teatri suvelavastus «Robin Hood» Lammasmäel. Müstiline nähtus, kelle päralt lavailma legendimõõde, on nõid Mathilda. Foto: Kalev Lilleorg

Rakvere teatri suvelavastuse «Robin Hood» isikupära, tähenduslikkus lähtub suuresti mängupaiga õnnestunud valikust. Lammasmäe puhkekeskuses on kunstnik Marion Undusk rajanud Kunda jõe kaldale võluriigi, sulatanud ühte loodusliku keskkonna ja karge teatraalsuse. Üks mõjusamaid leide on tuhkmusta loori mähkunud talud kui märk küla hävitamisest.

Vastuhakk alatusele või püüd kohaneda kurjusega, kättemaksu ja õigluse piir, idealism ja talupojatarkus, saatus ja südametunnistus – need suured teemad läbistavad «Robin Hoodi» nooltena ja tabavad märki, ilma et seejuures katkeks uljas seikluslikkus. Vinge lavavõitlus Laura Nõlvaku mastaapses seades, Olga Privise olustikulisusest valla kistud liikumisjoonis, mi­sanstseenide panoraamsus vangistab pilku; Liina Sumera ja Vootele Ruusmaa muusika hingestab ja rütmistab sündmusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles