Uue «Indiana Jonesi» filmimuusika võib jääda helilooja John Williamsi viimaseks

Kultuuritoimetus
Copy
John Williams
John Williams Foto: Chris Pizzello/Invision/AP, File/Scanpix

Helilooja John Williams on alates 60ndatest aastatest loonud filmimuusikat paljudele kuulsatele filmidele. Associated Pressile antud intervjuus tõdes 90-aastane helilooja, et suure tõenäosusega ei jätka ta pärast viiendat «Indiana Jonesi» filmimuusika loomisega.

Kõige paremini teataksegi 90-aastase Williamsi muusikat Steven Spielbergi menufilmidest, nende seas «Jurassic Park», «Lõuad» ja kõik senised «Indiana Jonesi» seiklused.

Seetõttu pole imestada, et John Williamsi muusikat kuuleb ka järgmisel aastal ilmuvas uues «Indiana Jonesi» jaos, kuid Williams loodab sellega panna punkti oma karjäärile filmiheliloojana.

«Praegu töötan ma viienda «Indiana Jonesi» filmi kallal. Kuna minust mõnevõrra noorem staar Harrison Ford vist mainis, et see jääb näitlejana tema viimaseks rolliks, hakkasin mõtlema, et kui Harrison Ford tohib seda teha, siis ilmselt tohin minagi,» kostis Williams.

Harrison Ford pole siiani avalikult öelnud, et pärast viiendat korda Indiana Jonesi kehastamist näitlemise lõpetab. Williams kurdab, et töö ühe filmiga nõuab temalt pool aastat, mis tähendab tema kui 90-aastase mehe jaoks liiga pikka pühendumist. Williams loodab edaspidi keskenduda kontsertmuusikale.

Williams on aastakümnete jooksul pälvinud filmimuusika eest tervelt 52 Oscari nominatsiooni ja võitnud viis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles