«Chris Pratt ei ole itaallane!» Uut animafilmi Super Mariost peetakse solvavaks

Kultuuritoimetus
Copy
Super Mario nukud
Super Mario nukud Foto: REUTERS/Irene Wang

2023. aastal ilmub uus animafilm legendaarsest videomängutegelasest Super Mariost, kellele annab hääle Hollywoodi staar Chris Pratt. «Super Mario» mängude austajad peavad valikut solvavaks, sest erinevalt mängudes ringi siblinud torumehest pole Chris Pratt itaallane.

Sama on öeldud komöödianäitleja Charlie Day kohta, kes annab hääle Mario vennale Luigile.

Produtsent Chris Meledandri astus Chris Pratti kaitseks välja: «Pratt tegi ikoonilisele tegelaskujule hääle andmisel suurepärast tööd. Kui fännid teda filmis kuulevad, haihtuvad kõik kõhklused tema suhtes. Võib-olla küll mitte täielikult, sest osadele lihtsalt meeldib arvamust avaldada. Ma pole kindel, kas see on kõige õigem viis Chris Pratti kaitsta, aga olles itaalia juurtega ameeriklane, tunnen ma, et Pratti valides ei pidanud me kartma kellegi solvamise pärast. Arvan, et hullu pole midagi.»

Kui Chris Pratt kuulutati 2021. aasta sügisel «Super Mario» filmi peaosatäitjana välja, järgnes sellele sotsiaalmeedias palju kriitikat. Üks Twitteri kasutaja arvas, et Chris Prattile Super Mario rolli andmine on italofoobne.

Järgmisel kevadel esilinastuva filmi näol on tegemist arvutianimatsiooniga, mille tootsid Illumination Entertainment («Mina, supervaras»), Nintendo ja Universal Pictures. Filmi lavastajateks on Aaron Horvath ja Michael Jelenic.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles