Banksy sümboolse maali röövinud meestele määrati karistus

Kultuuritoimetus
Copy
Abruzzost leitud varastatud maal
Abruzzost leitud varastatud maal Foto: FILIPPO MONTEFORTE / AFP

Pariisi kriminaalkohus mõistis süüdi kaheksa meest, kes 2019. aastal röövisid Bataclani kontserdimaja juurest tänavakunstnik Banksy tähendusliku maali, vahendab The Guardian.

Kurba tüdrukut kujutav maal oli loodud 2015. aasta Pariisi terrorirünnakute ohvrite mälestuseks. Terrorirünnak toimus osaliselt Bataclani kontserdimajas Eagles of Death Metal kontserdi ajal ning nõudis 90 inimese elu.

2019. aastal toimunud rööv leidis aset varahommikul kell 4. Vargad jäid turvalindi peale, mis näitas kolme maskis meest väljumas valgest kaubikust. Tööriistade abiga kulus neil kõigest 10 minutit, et eemaldada Banksy maali kaitsev uks. Uurimine viis politsei Itaaliasse, kust maal 2020. aasta suvel ühest farmist leiti.

Ehkki vargaid karistati mitmeaastase vangistusega, ei pea kurjategijad karistust vanglas kandma, vaid on sunnitud ringi käima elektroonilise jalavõruga.

Röövi kavandajaks peetakse 41-aastast miljonärist lotovõitjat ja tänavakunstifänni, kellele määrati kõigest kolmeaastane vangistus, sest kohtus ei suudetud tõestada, et rööv oli tema plaanitud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles